Overdinkel sleept op de valreep nog een punt uit het vuur bij Rietmolen.

Met nog 3 wedstrijden te gaan stond op Moederdag de lastige uitwedstrijd tegen Rietmolen op het programma. De thuiswedstrijd werd voor de winterstop met 2-0 gewonnen, maar we wisten dat de gastheren goede verzorgd konden voetballen, getuige de prima serie die he team had neergezet na de winterstop. Er moest gewonnen worden om uitzicht te houden op het kampioenschap.

Sportclub Overdinkel begon gespannen en nerveus aan de wedstrijd en kwam niet in het spel. Rietmolen speelde verzorgd voetbal en heerste op het middenveld. In de beginfase leidde dit nog niet tot kansen, maar na een kleine 10 minuten opende Rietmolen terecht de score. Na slecht uitverdedigen belandde de bal plots vrij in het strafschopgebied voor de voeten van een aanvaller van Rietmolen. De bal werd voor het doel gebracht en vlak voor doelman Cander Breukers kon spits te Rietmolen de bal binnen punteren.

Sportclub Overdinkel probeerde het wel, maar kwam totaal niet in het spel. Het team van trainer Tim Meijerink was geen schimp van de ploeg die het de afgelopen weken was en kon geen kansen creëren. Rietmolen was duidelijk de betere ploeg. Een gevaarlijke corner leidde in de 27ste minuut bijna voor de 2-0. De bal werd eerst doorgekopt en werd daarna nipt naast het doel gekopt.

In de 35ste minuut was er een eerste moment van Overdinkel dat leek op iets van een doelpoging. Joeri Klein Robbenaar kon aanleggen vanaf 18 meter, maar het geplaatste schot belandde naast het doel. Vlak voor rust was het weer de beurt aan Rietmolen. Een vrije trap vanaf 20 meter werd geplaatst in de lange hoek binnen geschoten, waardoor de thuisploeg met een terechte 2-0 voorsprong de rust in ging.

In de rust sprak trainer Tim zijn mannen bemoedigend toe en zette het team wat anders neer. Joeri ging samen met Dennis centraal in de spits spelen en met meer opportunistisch spel werd geprobeerd om het tij te keren. Kevin Verbeek werd ingebracht, Jesse Schipper werd een linie doorgeschoven en Max Schipper bleef achter in de kleedkamer.

De eerste kans na rust was dan ook voor Overdinkel. Een schuiver van Aron Hassing vanaf 16 meter miste precisie en belandde naast het doel. Overdinkel gaf duidelijk wel wat meer gas, maar daardoor kwam er ook ruimte voor Rietmolen. Er ontstonden kansjes over en weer. De grootste kans in de fase kort na rust was voor Jesse. Dennis Stoffels stuurde Jesse de diepte in, maar de laatste man van Rietmolen maakte het Jesse met een sliding dusdanig lastig dat de bal over het doel verdween.

Omdat er te weinig kansen werden gecreëerd werd nog een aanvallende wissel toegepast. Darren Verbeek die terug was na een blessure nam de plek in het veld in van Gijs Olde Bolhaar. Darren’s eerste actie leidde gelijk tot een goede voorzet. Hij bereikte Sven Regtop in de 64ste minuut. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde maar net naast. De daaropvolgende corner kon vrij ingekopt worden door Joeri maar belandde simpel in de handen van de keeper.

Even later kon Joeri nogmaals vrij schieten en de mee opgekomen Jeroen Kamphuis kreeg ook nog een goede kopkans, maar de overtuiging ontbrak en Rietmolen bleef overeind. Rietmolen kon er af en toe gevaarlijk uitkomen en kreeg ook enkele mogelijkheden. Zo werd in de 77ste minuut een volley keihard geschoten maar belandde over het doel. Twee minuten later was het dan wel raak en was de spanning terug in de wedstrijd. Een scrimmage voor het doel van Rietmolen belandde na 4 keer schieten voor de voeten van Joeri. Die frummelde de bal binnen waardoor de 2-1 een feit was. Door de vele blessurebehandelingen waren er nog tenminste 15 minuten te spelen en er was weer hoop voor de Overdinkelnaren.

Vlak na de aansluitingstreffer had Overdinkel een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Een vrije trap van Aron werd uit de hoek getikt door de keeper. Vanuit een counter leek Rietmolen de wedstrijd te beslissen, maar goed verdedigend werk van de ingevallen Thom Visschedijk en Kevin werd de vroegtijdige knock out voorkomen. Kort daarna leek de wedstrijd dan toch beslist. Met een onfortuinlijke verdedigende actie belandde de boel in het eigen doel, waardoor met nog 2 minuten reguliere speeltijd de beslissende 3-1 leek te vallen.

2 minuten later was het opnieuw raak. Dennis Stoffels bracht nog een sprankje hoop terug in de ploeg en met 3-2 op het scorebord zette Overdinkel in de blessuretijd nog aan. Drie minuten later werd het zelfs 3-3 nadat Jesse Schipper de bal hard onder de Rietmolense doelman binnenschoot. De tijd ontbrak voor nog meer vuurwerk. Dit zou echter ook volkomen onverdiend geweest zijn en met een punt keerde Overdinkel huiswaarts.

Theoretisch is een kampioenschap nog mogelijk, maar door het puntverlies kunnen de titelaspiraties voorlopig terug in de ijskast en met nog twee wedstrijden te gaan moet nu eerst de nacompetitie worden veilig gespeeld. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Tubanters en op de laatste speeldag de uitwedstrijd in Beckum tegen de favoriet voor de titel TVO.