Wedstrijdverslag V.V. Erix – Sportclub Overdinkel

Op zondag 17 maart stond de uitwedstrijd tegen V.V. Erix op het programma. Voor het eerst in de geschiedenis van Sportclub Overdinkel moest het eerste elftal de weg naar het Achterhoekse Lievelde weten te vinden. Google Maps en navigatiesystemen kwamen goed van pas en in Lievelde kwamen we keurig op tijd aan op sportpark Delakker.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Beunk waren de door trainer Tim Meijerink opgestelde 11 matadoren nog niet scherp. Erix schoot wel flitsend uit de startblokken en wist binnen een minuut al direct 2 kansen te noteren. Overdinkel kwam met de schrik vrij. Keeper Cander Breukers was gelukkig alert en kon tot twee keer toe een inzet van een Erix aanvaller pareren. Een minuut later kon de eerste Overdinkelse aanval worden opgezet en die leidde ook gelijk tot het eerste doelpunt. Spits Dennis Stoffels die vorige week vanuit een invalbeurt met zijn eerste balcontact scoorde, was vandaag opnieuw met zijn eerste balcontact trefzeker. Max Schipper schoot een op het oog houdbare bal op doel, maar doordat Dennis de bal schampte en licht van richting veranderde werd de bal onhoudbaar voor de keeper, waarmee de 0-1 een feit was.

Vanaf dat moment had Sportclub Overdinkel het initiatief in de wedstrijd. Na een klein kwartier spelen leidde dat tot een gevaarlijke situatie. Darren Verbeek werd diep gestuurd na een mooie pass van de prima spelende Jesse Schipper. Darren wist op snelheid de achterlijn te halen en perste er een uitstekende voorzet uit. Helaas stond er niemand bij de tweede paal om de bal tot doelpunt te verwerken. Twee minuten later werd het opnieuw gevaarlijk. Aron Hassing werd op 18 meter van het doel door Joeri Klein Robbenaar aangespeeld. Met een prachtig schot krulde hij de bal achter de keeper van Erix in de verre hoek waarmee na een kwartier spelen een comfortabele 0-2 op het scorebord stond.

Na 25 minuten had de score uitgebreid kunnen worden naar 0-3. Aron had een vrije schietkans in het zestienmeter gebied, maar gunde de kans aan Dennis. Doordat Dennis er geen rekening mee hield om aangespeeld te worden bleef de score ongewijzigd.

In het restant van de eerste helft was het de keeper van Erix die een vroegtijdige beslissing voor rust voorkwam. Met de nodige moeite verwerkte hij eerst een vrije trap van Aron, vervolgens keerde hij een inzet van Dennis, nadat die zichzelf had vrijgespeeld met een prachtige aanname en op slag van rust was de keeper nogmaals een sta-in-de-weg. Een voorzet van Aron werd bij de 2e paal keurig door Dennis terug gekopt naar de opkomende Max, maar opnieuw werd het net niet gevonden omdat de keeper deze inzet nog net met zijn vingertoppen over het doel kon tikken.

Onder het genut van de thee stoomde Tim Meijerink zijn mannen klaar voor de 2 helft. Ongewijzigd verscheen het team aan de aftrap en in de 50ste minuut ontstond het eerste gevaar in de 2e helft opnieuw voor het doel van Erix. Nadat Aron zich had vrij gespeeld leverde hij een prima voorzet af. Joeri en Dennis stonden beiden goed opgesteld en waren in kansrijke positie. Helaas lieten beiden dit buitenkansje onbenut.

In de 54ste minuut werd de mee opgekomen Robert Roetenberg diep gestuurd. Ook hij probeerde Dennis door de lucht te bereiken bij de 2e paal. Dennis kon wel koppen, maar de poging miste kracht en precisie.

4 minuten was Overdinkel opnieuw dicht bij de beslissing in de wedstrijd. Een prachtige knal van Joeri vanaf de rand van de zestien meter spatte uiteen op de lat. Even later was er opnieuw een poging van afstand. Iedereen verwachte dat Aron een corner de zestien meter in zou slingeren, maar hij schoof de bal naar Gijs Olde Bolhaar die zich op zo’n 25 meter van het doel had opgesteld. Gijs die net als vorige week heerste op het middenveld zag zijn poging helaas net naast het doel verdwijnen.

Daarna verloor Sportclub Overdinkel de controle enigszins en liet Erix zich ook af en toe weer gelden. Mede reden voor trainer Tim om een dubbele wissel toe te passen. In de 63e werd Kevin Verbeek vervangen door Gianni Grado en Darren maakte plaats voor Aydan Sen. Het veldspel werd er echter niet beter op en in de 71ste minuut leidde dit tot een gevaarlijk moment voor het doel van Cander. Een uitbraak via onze linkerkant werd bij de tweede paal voorgezet en de linksbuiten van Erix had de bal voor het inschieten. Gelukkig voor Overdinkel belandde de bal op de paal.

Daarna liet Overdinkel weer een kans noteren. Max werd door Aron de zestien meter ingestuurd. Hij omspeelde een verdediger en kreeg vervolgens een uitgelezen mogelijkheid om de beslissende 0-3 te maken, echter oog in oog met de keeper van Erix schoot hij de bal over het doel.

De beslissende 0-3 viel dan toch uiteindelijk in de 79ste minuut, maar hiervoor hadden we de hulp nodig van Erix. Invaller Aydan leverde een voorzet af die door een verdediger van Erix bij de tweede paal onhoudbaar achter de keeper in het doel belandde. Zonder noemenswaardige hoogtepunten tikte de tijd door en na 90 minuten floot scheidrechter Beunk voor het eindsignaal.

Met de 3 punten in de pocket keerden de Overdinkelnaren weer huiswaarts en kunnen we ons de komende week klaarstomen voor de lastige uitwedstrijd tegen BSC Unisson.