Sportclub Overdinkel een maatje te groot voor Sportclub Rekken.

Op deze zonovergoten paaszaterdag stond voor Sportclub Overdinkel de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Sportclub Rekken op het programma. Omdat keeper Cander Breukers nog met een blessure een twijfelgeval was, nam trainer Tim Meijerink geen risico om vroegtijdig te moeten wisselen. Daarom posteerde hij opnieuw de ervaren doelman Kolja Kuipers onder de lat.

Het oude scorebord van het Diekman stadion gaf vijf minuten aan voordat de eerste kans van de wedstrijd viel te noteren en het was meteen raak. Darren Verbeek kon vanaf rechts op snelheid de achterlijn halen. Zijn voorzet werd afgeslagen en die viel op zo’n 20 meter van het doel voor de voeten van Aron Hassing die loeihard uithaalde. De Keeper had heel veel moeite om het schot te keren, vandaar dat Joeri Klein Robbenaar een rebound werd gegund en hij kon de bal van dichtbij binnentikken. Dit was Joeri’s 75ste treffer, waarmee hij zijn 3e ster verdiende.

In de 9e minuut kon Rekken voor het eerst gevaarlijk worden. Een lastige voorzet viel precies achter Kolja en daar stond nog een aanvaller helemaal vrij. Zijn inzet ging echter van dichtbij hoog over.

Vervolgens duurde het tot de 19e minuut voordat er weer een doelpoging te noteren viel. Het betrof een mooie aanval die over veel schijven liep. De bal belandde uiteindelijk bij Sven Regtop die de bal kon voorzetten op Dennis Stoffels. Dennis kon de bal wel koppen, echter de keeper kon hierop goed anticiperen en een doelpunt voorkomen. Overdinkel had duidelijk het beterere van het spel en in de 22ste minuut kwamen de Overdinkelnaren opnieuw tot scoren. Op de rand van de zestien meter werd Darren opzichtig omver gebeukt. Scheidsrechter Mahadewsing oordeelde dat de overtreding binnen de zestien meter gemaakt was, waardoor Gianni Grado vanaf 11 meter mocht aanleggen. Hij verwees de keeper naar de verkeerde hoek en schoot de bal hard in de andere hoek.

Na een half uur spelen was er een uitstekende kans voor Overdinkel. Dennis speelde zich goed vrij en bediende Joeri, maar de keeper keerde de bal. Vanuit de tegenaanval kon Rekken eruit komen. Via hun rechterflank werd een aanval opgezet en een prima voorzet bereikte de Rekkense spits. Die kon hard uithalen, maar Kolja bood uitkomst door de bal met zijn vuisten te keren.

Met 0-2 op het scorebord gingen beide ploegen aan de thee. Overdinkel was duidelijk de betere ploeg, echter bood het af en toe toch ook Rekken wel een mogelijkheid door slordig te zijn.

In de 56ste minuut werd er weer gescoord. Een mooie afgemeten voorzet van Joeri bereikte Dennis bij de 2e paal die de bal simpel kon binnen knikken. Daarna was het doelman Kolja die met een ware showduik zijn kwaliteiten ten toon spreidde. Een speler van Rekken schoot vanaf zo’n 20 meter loeihard op goal. De bal leek in de kruising te verdwijnen, echter Kolja voorkwam met een wereldredding een Rekkense tegentreffer.

Vlak daarna gingen Joeri en Jeroen Kamphuis naar de kant. Zij werden vervangen door Max Schipper en Kevin Verbeek. Even daarna kon Rekken een aanval opzetten en kon een speler vrij het zestienmeter gebied van Overdinkel binnen dringen. Het schot belandde echter in het zijnet, waardoor het 0-3 bleef. Daarna bracht Tim Meijerink zijn laatste wissel. Aydan Sen nam de plek in het veld van Dennis in.

In de 72ste minuut was er opnieuw een penalty. De geschiedenis herhaalde zich, want opnieuw werd Darren gevloerd en Gianni mocht weer aanleggen. Deze keer stuurde hij opnieuw de keeper naar de hoek en nu schoot hij de bal dwars door het midden tegen de touwen.

In de 85ste minuut was het opnieuw raak, waardoor een riante 0-5 op het scorebord stond. De mee opgekomen Jesse Schipper mocht hard aanleggen vanaf een meter of 25. De keeper had veel moeite met dit afstandsschot en kon de bal niet klemvast krijgen. De rebound belandde voor de voeten van Aydan Sen die attent was en zijn invalbeurt met een doelpunt kon opluisteren.

Het laatste fluitsignaal klonk en met een tevreden gevoel keerden de Overdinkelnaren weer huiswaarts. Maandag staat de thuiswedstrijd tegen EMOS uit Enschede op het programma.