Sportclub Overdinkel pakt ook de volle buit tegen RKSV EMOS.

Ondanks de kampioenswedstrijd van FC Twente en de diverse geopende meubelboulevards was de Overdinkelse supportersgarde weer in groten getale uitgerukt om op deze zonovergoten 2e paasdag de plaatselijke Sportclub aan te moedigen tegen RKSV EMOS uit Enschede.

Het gemotiveerde EMOS kwam duidelijk beter dan Sportclub Overdinkel uit de startblokken en was de eerste minuten de sterkere ploeg. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor het doel van Cander Breukers die vanwege een blessure 2 wedstrijden vanaf de zijlijn heeft moeten toekijken.

Toen Sportclub Overdinkel in de 9 minuut voor het eerst ten aanval trok, was het gelijk raak. Een speler van EMOS werkte een bal slecht weg en die viel precies voor de voeten van Darren Verbeek. Die dribbelde zich een baan vrij tussen drie verdedigers door en kon vervolgens 1 op 1 met de keeper de bal strak in de hoek tegen de touwen schieten.

Daarna ontwikkelde zich een fase met veel duels en weinig kansen. Emos kwam er af en toe gevaarlijk uit met hoge voorzetten vanaf de zijkanten en via enkele corners, maar de verdediging van Overdinkel stond telkens goed gepositioneerd en echt gevaarlijk kon de Enschedese ploeg niet worden.

Op slag van rust mocht Overdinkel nog een vrije trap nemen vanaf een kleine 30 meter. Aron Hassing zwabberde de bal op doel af en de keeper werkte de bal met de nodige moeite tot corner. De corner leverde verder niets op en scheidsrechter Reuvekamp floot na 45 minuten voor het rustsignaal.

Trainer Tim Meijerink gaf nog wat tactische aanwijzingen in de rust. Hij zette het elftal iets anders neer met als doel om wat meer grip op het middenveld te krijgen. Met dezelfde namen werd er afgetrapt voor de 2e helft.

Direct na rust kwam het gelijk tot een grote Overdinkelse kans. Een voorzet van Joeri Klein Robbenaar belandde voor de voeten van Aron. Die kon de bal controleren en vrij op doel schieten vanaf een meter of tien, maar de uitstekende EMOS-keeper keerde zijn inzet.

In de 55ste minuut werd Darren de diepte in gestuurd met een lange bal en hij kon alleen op de keeper af. Een verdediger van EMOS trok overduidelijk aan de noodrem en vloerde Darren van achteren. De scheidsrechter had een penalty moeten geven en wellicht ook wel een rode kaart, maar waarschijnlijk werd zijn zicht belemmerd waardoor hij dit incident tot grote ontsteltenis van Sportclub Overdinkel wegwuifde. Gelukkig bestaat er zoiets als karma en gerechtigheid en de bal kon door EMOS niet goed uitverdedigd worden. De bal belandde bij Joeri die opnieuw Darren kon aanspelen. Die kon opnieuw alleen op de keeper af en stiftte de bal keurig over de keeper in het doel waardoor alsnog de terechte 2-0 op het scorebord stond.

Vlak daarna ging Dennis Stoffels naar de kant en hij maakte plaats voor Max Schipper. In de zeventigste minuut leek de beslissing te vallen, want Darren kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te gaan beslissen met een ware hattrick. Hij werd door een van richting veranderde bal van Max in stelling gebracht en kon alleen op de keeper af. Iedereen verwachtte dat hij op doel zou vuren, maar hij legde de bal onzelfzuchtig breed op Joeri. Helaas was Darrens pass niet optimaal, waardoor Joeri’s inzet naast het doel belandde.

In de 73ste minuut was er weer een gevaarlijk moment voor EMOS. De ploeg van trainer Clemens Zwijnenberg kreeg de uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een afgemeten voorzet belandde bij de 2e paal, maar de aanvaller van EMOS werkte de bal tegen het zijnet, waardoor de tussenstand tot opluchting van Sportclub Overdinkel op 2-0 bleef staan.

Enkele minuten later was er weer een Overdinkelse aanval te noteren. Rechtsback Jesse Schipper kwam via de vleugel mee op en werd de diepte ingestuurd. Toen hij op snelheid de achterlijn had gehaald, had hij 2 afspeelmogelijkheden voor het doel met Darren en Sven Regtop. Jesse koos ervoor om Sven aan te spelen en die benutte dit buitenkansje en schoof de bal beheerst binnen, waardoor de beslissing viel en het 3-0 stond.

EMOS kreeg kort daarna nog wel een kans met een mooie volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Cander ging met een fraaie duik gestrekt naar de hoek en verwerkte de bal tot corner, waardoor voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd de “nul” werd gehouden.

In het restant van de wedstrijd werden Kevin Verbeek en Aydan Sen nog binnen de lijnen gebracht. De laatste tien minuten werden uit gevoetbald zonder noemenswaardige momenten en na 90 minuten werd gefloten voor het laatste fluitsignaal. De 8e opeenvolgende zege was hiermee een feit en de ploeg kan zich opmaken voor het slot van de competitie.