Sportclub Overdinkel – KSV Vragender:

Na het vrije carnavals weekend stond vandaag de thuiswedstrijd tegen KSV Vragender op het programma.

We wisten ongeveer wat ons te wachten stond omdat we de uitwedstrijd al hadden gespeeld.

In die wedstrijd hadden we tegen een stugge goed verdedigende ploeg afgesloten een zwaarbevochten 2-0 overwinning behaald.

Om 11:00 uur had consul Bennie Haamberg het veld voorlopig goed gekeurd, aangezien het veld er goed bij lag.
Scheidsrechter Blok arriveerde om 13:00 en was ook van mening dat er gespeeld kon worden.

Vanaf dat moment bleef het echter lang stevig doorregenen waardoor pupil van de week Sven van Huizen om 14:00 uur op een zwaar en doorweekt veld de aftrap mocht verrichten.

Na een veldoverwicht van 20 minuten zonder gevaarlijke momenten leek er een eerste gevaarlijk moment te ontstaan voor het doel van de keeper van KSV.
Aydan Sen stuurde Max Schipper met een splijtende pass richting het doel van keeper Wesley Keegstra.
Echter voor dat Max het zestienmetergebied was binnengedrongen werd hij gevloerd waardoor scheidsrechter Blok een vrije trap toekende op een meter of 18 van het doel. Joeri Klein Robbenaar mocht aanleggen.
Het bekende hupje van Joeri mocht niet baten, want de bal verdween hoog over het doel.

Even later was er een vervelend moment voor KSV.
Speler Rick Tank van KSV leek slachtoffer te worden van het inmiddels door de regen doorweekte veld.
Voordat hij een verdedigende actie wilde inzetten verstapte hij zich waardoor hij noodgedwongen gewisseld moest worden.

Tijdens het restant van de wedstrijd deden zich nog wel glibberpartijen voor, maar gelukkig eisten de slechte omstandigheden geen verdere tol.

In de 35ste minuut was er een schrikmoment voor het doel van Cander Breukers.
Gianni Grado kreeg de bal op de rand van de zestien tegen zijn arm.
We waren bang een penalty tegen te krijgen, maar gelukkig legde scheidsrechter Blok de bal net buiten het zestien meter gebied.

Wat de speler van KSV hier mee van plan was, weten we nog steeds niet.
Het leek wel een mislukte Panenka-achtige vrije trap die totaal mislukte.
De bal ging met een stift over de muur en kon simpel door Cander opgepakt worden.

In de 41ste minuut was er nog een mooie mogelijkheid voor Sportclub Overdinkel.

Joeri werd in de zestien meter met zijn rug naar het doel toe aangespeeld.
Hij draaide zich vakkundig vrij, maar helaas werd zijn schot gekeerd door de keeper.
Max mocht het vanuit de rebound nog proberen, maar zijn inzet belandde helaas in het zijnet.

Met de brilstand op het scorebord gingen we aan de thee.

De regenval werd ingewisseld voor een stevig opzettende wind.
Respect voor de supporters die weer en wind trotseerden om de wedstrijd onder deze omstandigheden te aanschouwen.

Acht minuten na rust paste Trainer Tim Meijerink zijn eerste wissel toe.
Dit bleek een gouden zet.

Hij stuurde Dennis Stoffels het veld in als vervanger van Jesse Schipper.
Dennis wist precies wat hem te doen stond, want binnen een minuut liet onze “legend” met zijn 102de treffer voor Sportclub Overdinkel de broodnodige 1-0 op het scorebord noteren.
De treffer werd prachtig voorbereid door Joeri Klein Robbenaar die met een puike steekpass Aron Hassing wegstuurde.
Aron wist vervolgens met een scherpe voorzet de vrijstaande Dennis te bereiken.

3 minuten later stond Aron opnieuw aan de basis van een belangrijk moment.
Hij bereikte met zijn pass zowel Dennis als Max die samen richting het doel van KSV afstevenden.
Dennis leek aan te leggen voor zijn tweede treffer, echter werd hij binnen de zestien gevloerd, waardoor de scheidsrechter een terechte penalty toekende.

Hier wist onze penalty killer Gianni Grado wel raad mee.
Hij stuurde de keeper naar links en schoot de bal geplaatst en strak in de rechtse hoek.
Hiermee stond de 2-0 op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld.

In de 21ste minuut van de 2e helft ging Aydan Sen moegestreden naar de kant en maakte plaats voor Darren Verbeek.
5 minuten later moest onze aanvoerder Jeroen Kamphuis geblesseerd naar de kleedkamer.
Zijn band werd overgenomen door Sven Regtop.

Jagermeester Kevin Verbeek die de scepter zwaaide tijdens het Jagermeesters carnavalsfeest werd door Tim voor het restant van de wedstrijd benoemd tot leider van de Overdinkelse defensie.

Nadat KSV in de 26e minuut al een keer dreigend was geweest maakte de ploeg uit Vragender in de 34ste minuut de aansluitingstreffer.
Eén van de aanvallers werkte de bal vanaf een meter of acht van het doel achter Cander.
De assist leek van een arm te komen, echter scheidsrechter Blok kende de treffer toe waardoor de spanning in de wedstrijd terug keerde.

2 minuten later veerde de Overdinkelse bank op.
Een slechte uittrap van de keeper van Vragender belande voor de voeten van Aron.
Vanaf 40 meter schoot hij de bal rechtstreeks op doel.
De richting was goed, echter de bal belandde helaas net boven op het dak van het doel.

In blessuretijd was er nog een gevaarlijk moment nadat Darren was weggestuurd.
Hij miste helaas scherpte in de afronding.

De eerste 3 punten na de winterstop waren een feit nadat scheidrechter Blok affloot voor het eindsignaal.
Met deze punten houden we nog uitzicht op de bovenste plekken en kunnen we ons voorbereiden op de wedstrijd van volgende week tegen ERIX uit Lievelde.