Zondag 6 oktober werd promovendus Fleringen ontvangen op sportpark ’t Wilpelo. De ploeg waar ook onze trainer Tim Meijerink trainer is geweest was het seizoen begonnen met 2 gelijke spelen. Pupil van de week Jurre Olde Hanter mocht de aftrap verrichten en nadat hij na de aftrap de bal achter de keeper had gewerkt nam hij plaats tussen de wisselspelers op de bank.

Sportclub Overdinkel begon veelbelovend en na 4 minuten was het Gijs Olde Bolhaar die vanaf de rand van het zestien meter gebied op doel schoot. De harde knal belande helaas via de onderkant lat terug het veld in en de score bleef steken op 0-0. Even later liet Joeri Klein Robbenhaar ook van zich spreken. Hij speelde zich vrij tussen 3 man in en kon tot een schot komen. Helaas kon de keeper de bal keren.

Na 10 minuten kroop Fleringen uit zijn schulp. Na een 1 op 1 moment met keeper Cander had de Fleringse spits de score moeten openen, maar gelukkig voor Overdinkel werd de bal net naast de paal gewerkt. Kort daarna was Fleringen opnieuw dreigend, maar een goede verdedigende ingreep voorkwam een nieuwe 1 op 1 doelpoging.

Daarna ontstond een fase waarin beide ploegen de lange bal hanteerden. Fleringen vond door middel van goede cross passes regelmatig de opkomende backs, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Overdinkel speelde slordig en leed na lange ballen te snel balverlies.

Beide ploegen leken met de brilstand op het scorebord de rust in te gaan. Gianni Grado dacht daar toch anders over, want in de blessuretijd van de eerste helft werkte hij een voorzet na een afgeslagen corner bij de tweede paal binnen tot 1-0. De aftrap werd nog wel genomen, maar daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Rakers voor het rustsignaal.

Omdat het Overdinkels veldspel te wensen overliet zette trainer Tim het team iets anders neer, met als doel om wat meer grip te krijgen op de Fleringse tactiek. Dit leidde tot een goede fase voor Overdinkel kort na rust. De kleinste man van het veld Anouar L’Bouhdidi kreeg een mooie kopkans, maar kon helaas de voorzet van Joeri Klein Robbenhaar niet tot doelpunt verwerken.

In de 56ste minuut stond echter uit het niets opeens 1-1 op het scorebord. Een afgeslagen bal belandde net buiten het strafschopgebied precies voor de voeten van Steven Schepers die zonder na te denken met buitenkant rechts de bal onhoudbaar voor Cander in de kruising roste.

Overdinkel ging daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een kwartier voor tijd dook Joeri op vlak voor de keeper na een voorzet van Darren Verbeek. De keeper lag precies in de baan van het schot. In de 82ste en 84ste minuut wist Sven Regtop tot 2 keer toe gevaarlijk te worden voor het doel van Fleringen. Na voorzetten van Jeroen Kamphuis en Darren wist hij helaas ook niet tot scoren te komen.

Als je dan zelf de kansen niet afmaakt, dan roep je het onheil over je af. In de 88ste minuut werd een schot van Fleringen niet optimaal door Cander verwerkt, waardoor deze in het zestienmetergebied voor de voeten belandde van een speler van Fleringen die de bal simpel tot doelpunt kon verwerken. Met een pijnlijke 1-2 nederlaag blijft Sportclub Overdinkel steken op 4 punten na 3 wedstrijden.