Wedstrijdverslag Sportclub Overdinkel – FC Eibergen:

Op deze zonnige laatste zondag van maart stond op sportpark het Wilpelo de thuiswedstrijd tegen FC Eibergen op het programma. In de uitwedstrijd hadden we in een spannende wedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld en we wisten wat ons te wachten stond.

Onder toeziend oog van de vele supporters was het Eibergen dat na het eerste fluitsignaal van de jonge ambitieuze scheidsrechter Hoffmann de eerste mogelijkheid liet aantekenen. Via rechts kwam een buitenspeler op, echter de voorzet was ondermaats, waardoor keeper Cander Breukers de bal simpel kon oprapen.

Eibergen was duidelijk goed voorbereid en was van plan om ons middenveld aan banden te leggen. Aanvoerder Tamo Vogel had blijkbaar de opdracht meegekregen om Aron Hassing continu op de huid te zitten en om hem uit te schakelen. Na 2 minuten leek hij dit iets te letterlijk te nemen. Een veel te laat ingezette grove tackle werd door de scheidsrechter met een terechte gele kaart bestraft.

Na 6 minuten leek de Overdinkelse brigade op een 1-0 voorsprong te komen. Joeri Klein Robbenaar leverde een prima voorzet af op Dennis Stoffels, die de bal keurig binnenkopte. De Eibergse assistent-scheidsrechter bederfde echter de Overdinkelse feestvreugde met een discutabel vlagsignaal.

Overdinkel zette Eibergen flink onder druk. Met name Darren Verbeek speelde frivool en wist regelmatig voor de nodige dreiging te zorgen. Zo leverde hij een aantal prima voorzetten af, maar helaas had Joeri niet zijn dag. De ene keer was de voorzet net te scherp en een andere keer kreeg hij de bal tegen zijn arm, waardoor de veelbelovende aanvallen helaas geen treffers opleverden.

Overdinkel bleef de aanval zoeken en werd ook enkele keren gevaarlijk vanuit corners. Vanuit één van de corners kon Gianni Grado vanuit kansrijke positie op doel schieten, maar zijn schot werd onderweg nog geblokt.

In de 41ste minuut was het bibberen geblazen. De met nummer 10 spelende Bjorn te Raa mocht een vrije trap nemen van zo’n 30 meter. Met een geweldige trap krulde hij de bal tegen de binnenkant van de kruising. Gelukkig voor Overdinkel, kaatste de bal over de achterlijn tegen de andere paal, waarna deze in het 5 meter gebied weer op stuiterde en voor de voeten kwam van Jeroen Kamphuis. Jeroen bedacht zich geen moment en werkte de bal vakkundig weg.

Met de brilstand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op om even tot rust te komen. Overdinkel had een duidelijk veldoverwicht, maar wist dit in de eerste 45 minuten nog niet tot uiting te brengen in de tussenstand. Trainer Tim Meijerink sprak zijn mannen nog de nodige moed in en een ongewijzigd Overdinkel maakte zich op voor de tweede helft.

Direct na rust was de eerste de beste aanval raak. Dennis die deze week voor de tweede keer vader was geworden was vandaag ook binnen de lijnen de gevierde man. Aron leverde een goede pass af, waarna Dennis voor zijn man langs kon kruisen. Oog in oog met de keeper schoof hij de bal achter de Eibergse keeper Davey Stokkers tegen de touwen.

Direct daarna was het Eibergen dat voor gevaar stichtte. Een kopbal van spits Jacco Smeenk werd met enige moeite door Cander tot corner verwerkt. Even later was Overdinkel aan de andere kant van het veld weer gevaarlijk. De onnavolgbare Darren zette de bal strak voor, maar helaas stond er geen Overdinkelnaar op de juiste plek om zijn voet er tegenaan te zetten.

In de 67ste minuut leidde balverlies van Eibergen een Overdinkelse aanval in. Joeri ging een 1-2 aan met Dennis en kreeg vanaf een meter of zeven de uitgelezen kans om de verdiende 2-0 aan te laten tekenen. Helaas gooide een “polletje” roet in het eten en verdween de bal achter het doel in het vangnet.

In de 70ste minuut bracht trainer Tim zijn eerste wissel binnen de lijnen. De onfortuinlijke Joeri ging naar de kant en werd vervangen door Max Schipper. Even later namen ook Aron Hassing en Dennis Stoffels plaats op de reservebank. Aydan Sen en Kevin Verbeek namen hun plekken in het veld in.

De wissels pakten goed uit, want zowel Kevin als Aydan stonden aan de basis van de tweede Overdinkelse treffer. Kevin kwam goed voor zijn man en bereikte Aydan. Die stuurde vervolgens weer Darren de diepte in. Darren danste om de laatste verdediger heen en had zich zelf vrij baan gespeeld. Beheerst schoof hij de bal in de korte hoek langs de keeper, waarmee de 2-0 een feit was.

Vlak voor het laatste fluitsignaal stormde Max nog een keer het zestien meter gebied in. Op snelheid sprintte hij zijn directe tegenstander voorbij, maar helaas belande zijn schot niet tussen de palen, waardoor de eindstand op 2-0 bleef steken.

De volgende wedstrijd voor Sportclub Overdinkel is de doordeweekse thuiswedstrijd tegen FC Aramea op donderdagavond 11 april. De uitwedstrijd was de eerste wedstrijd van het seizoen die in de stromende regen met 2-0 werd verloren. Hopelijk kunnen we wat rechtzetten tegen de ploeg uit Enschede.