Zevenklapper voor Sportclub Overdinkel tegen FC Aramea

Op donderdagavond 11 april stond de inhaalwedstrijd tegen FC Aramea op het programma. Tegen Aramea hadden we nog wat recht te zetten aangezien we de uitwedstrijd met 2-0 hadden verloren. Om 18:30 floot scheidsrechter Ordelmans voor het startsignaal.

Overdinkel kwam zeer voortvarend voor de dag en domineerde de volledige eerste helft. In de 5e minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt van de avond. Een afgeslagen corner van Aron Hassing werd moeizaam weggewerkt en viel op de rand van de zestien meter voor de voeten Darren Verbeek  die op fraaie wijze met een mooie volley de Overdinkelse ploeg liet juichen.

Nog geen 5 minuten later was het een opnieuw raak. Darren kon na een fout in de verdediging van Aramea Joeri Klein Robbenaar bedienen die de 2-0 langs de keeper schoof. Een droomstart met na 10 minuten al een 2-0 op het scorebord.

Aramea was volledig de weg kwijt en enkele minuten later stond zelfs al de 3-0 op het scorebord. Een voorzet van Aron op Dennis Stoffels werd doorgekopt naar Joeri. Die kon de bal beheerst binnenkoppen waardoor binnen no-time een comfortabele 3-0 voorsprong een feit was.

Het werd nog pijnlijker voor Aramea, want een kwartier later was het de Overdinkelse legende Dennis Stoffels die de score ophoogde met 2 treffers tot 5-0. Eerst verschalkte hij in de 18e minuut de keeper met een mooie lob waarmee hij de 4-0 liet aantekenen en in de 31e minuut verwerkte hij een voorzet van Darren in tweede instantie met het hoofd tot 5-0.

Voor de rust kon zelfs de 6-0 ook worden aangetekend. Joeri die goed zijn lichaam gebruikte speelde zich sterk vrij en kon vervolgens alleen op de keeper af. Oog in oog met de keeper schoot hij beheerst de bal met een geplaatst schot in de rechterhoek van het doel, waardoor hij de eerste Overdinkelse speler is met een hattrick achter zijn naam in dit seizoen.

In de 42ste minuut had zelfs nog de 7-0 moeten vallen. Darren kon op snelheid alleen op de keeper af en had met Dennis en Joeri naast zich 2 afspeelmogelijkheden. Een alerte verdediger van Aramea voorkwam erger door nog net op tijd in te grijpen.

In de rust bleef Darren achter in de kleedkamer en hij maakte plaats voor Max Schipper. Die leidde de eerste treffer na rust in. Nadat Joeri al een hattrick had laten aantekenen kon Dennis ook niet achterblijven. Een afgemeten voorzet van Max belandde bij de 2de paal en Dennis hoefde alleen maar zijn hoofd er tegenaan te zetten waardoor hij ook zijn hattrick complementeerde. Na zijn hattrick mocht Dennis op de reservebank plaatsnemen en Aydan Sen nam zijn plek in het veld in.

Na de 7-0 zakte de concentratie weg en werd Sportclub Overdinkel steeds slordiger, waardoor ook Aramea regelmatig voor het doel van Cander Breukers kon verschijnen. Dit leidde niet tot doelpunten, maar in de 73ste minuut liet de zojuist ingevallen Rico Wijnstekers wel zijn klasse zien. Met zijn sterke lichaam speelde hij zich vrij en ontdeed hij zich van zijn directe tegenstander, maar zijn uitstekende schot ging rakelings langs de kruising naast het doel.

Trainer Tim Meijerink bracht in het restant nog zijn laatste wissel tussen de lijnen. Thom Visschedijk werd voor de laatste 25 minuten nog ingebracht voor Gijs Olde Bolhaar. Met slordig spel van Sportclub Overdinkel en nog enkele kansjes voor Aramea tikte de tijd weg en na 90 minuten vond de uitstekend leidende scheidsrechter Ordelmans het wel welletjes. Na deze overtuigende 7-0 overwinning kan Sportclub Overdinkel zich opmaken voor de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Buurse.