Overdinkel maakt pas in de verlenging het verschil tegen Delden.

Geen dauwtrappen op Hemelvaartsdag, maar voetballen voor de eerste ronde nacompetitie thuis tegen Delden.

Beide ploegen waren redelijk gespannen, en het was aftasten in de beginfase. Af en toe kon Overdinkel wat dreigend worden, maar echte kansen waren er niet in het eerste kwartier. De spelers van Delden waren erg gedreven, speelden fel en zetten ons vroeg onder druk.

Na een kwartier spelen, was het een speler van Delden die een mislukt schot ver naast het doel schoot. De bal ging tussen de benen door van één van onze verdedigers. De bal werd niet aangeraakt, maar helaas besliste scheidsrechter ten Barge anders en kende een onterechte corner toe. De lange mee opgekomen Deldense verdediger kwam boven iedereen uit en knikte de bal binnen, waardoor Delden de score opende en Overdinkel tegen een 0-1 achterstand aan keek.

Er volgde een fase met wat corners en vrije trappen aan beide kanten, maar echte kansen waren er niet tot na 38 minuten een afgeslagen voorzet voor de voeten van Max Schipper belandde. Max nam de bal volley en haalde verwoestend uit. Met een prachtig doelpunt bracht hij de score met 1-1 weer in evenwicht.

De Overdinkelse ploeg kwam hierna wat meer los en kreeg even later een vrije trap toegekend. Aron Hassing mocht aanleggen. De bal belandde in de muur, maar kon in 2e instantie opnieuw door Aron worden geschoten. De keeper stond echter op de juiste plek en kon de inzet van Aron pareren.

Op slag van rust kon Delden nog een keer gevaarlijk worden uit een corner. De inzet ging tot opluchting van Overdinkel maar net naast. Direct uit de tegenaanval werd Joeri Klein Robbenaar door Robert Roetenberg weggestuurd. Joeri omspeelde zijn man en leverde een afgemeten voorzet af bij de 2e paal waar Dennis Stoffels de bal feilloos binnen kopte.

Trainer Tim Meijerink gaf zijn team in de rust nog wat tactische aanwijzingen en stuurde zijn team ongewijzigd de kleedkamer uit voor de 2e helft.

Het eerste gevaarlijke moment na rust was voor Delden. De scheidsrechter zag tot 2 keer toe een handsbal over het hoofd, waarna een gevaarlijk schot maar net naast ging. Overdinkel kreeg 5 minuten na rust de eerste mogelijkheid. Max werd de diepte in gestuurd en trok de bal voorlangs waar Dennis stond, maar de bal stuiterde net op, waardoor Dennis onvoldoende controle had en het schot precisie miste.

Even later waren de credits voor Joey Boënne die zeer alert was bij een doorgeschoten bal. Doordat hij attent was kon het gevaar van Delden worden voorkomen.

Delden ging op zoek naar de aansluitingstreffer en schakelde nog een tandje bij. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke corners. Vanuit één van de corners probeerde Joeri de bal weg te werken, echter de bal dwarrelde omhoog en belandde op de lat.

In de 76 minuut mocht Delden een vrije trap nemen vanaf de zijkant. De strakke voorzet belandde op het hoofd van een Deldense aanvaller en verdween bij de 2e paal in het doel. De wedstrijd was hiermee met een 2-2 tussenstand weer in balans.

Tien minuten voor tijd werd er opnieuw een vermeende handsbal in het Deldense strafschopgebied niet gezien door de scheidsrechter. Een gevaarlijke aanval van Overdinkel leverde daardoor niets op.

In de blessuretijd was er nog een behoorlijke kans voor Delden, maar de bal ging over, waardoor beide ploegen veroordeeld waren tot het spelen van een verlenging.

In de eerste minuut van de verlenging leidde een uitstekende ingreep van de prima spelende Dion Groener een aanval in. De bal kwam bij Anouar l’Boudhidi die verlengde op Sven Regtop. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal binnen, waardoor Overdinkel weer het initiatief had. Delden ging voor alles of niets en kreeg na de 3-2 enkele kansen. Een snoekduik werd maar net gemist. Door de ontstane ruimte kreeg Overdinkel ook kansen. Vlak voor het rustsignaal kon Aydan Sen een voorzet binnenkoppen waardoor met 4-2 de beslissing leek gevallen.

Op slag van rust was er nog een kans voor Max. Een verre ingooi van Vincent Spoolder werd doorgetikt door Anouar, maar Max kon dit buitenkansje helaas niet verzilveren.

Direct na de aftrap was de eerste overdinkelse aanval direct raak. Aydan stuurde Max op de keeper af. Max omspeelde de keeper en tikte de bal beheerst binnen, waarmee de wedstrijd definitief beslist was.

Bij Delden was het laatste sprankje hoop verdwenen en 5 minuten later maakte Aydan na en mooi opgezette aanval, zelfs nog de 6-2.

Ook Anouar mocht zijn doelpunt nog meepikken. Hij liet zijn balkunsten zien en omspeelde 3 man en wipte vervolgens de bal over de keeper heen. Met 7-2 op het scorebord tikte de klok naar 120 minuten en kon de overwinning gevierd worden.

Op naar de 2e ronde. Zondag aanstaande wacht de uitwedstrijd tegen UDI.