Sportclub Overdinkel verzekert zich van top 3 notering in 4e klasse B

Op deze prachtige zondagmiddag die bol stond van allerlei festiviteiten op sportpark ’t Wilpelo stond de pittige thuiswedstrijd tegen de Tubanters uit Enschede op het programma. In de uitwedstrijd hadden we teleurstellend in blessuretijd de beslissende 2-1 moeten incasseren. We waren dus gebrand op een goed resultaat en daarnaast staat er nog het één en ander op het spel en moest er gewonnen worden om nog enigszins mee te doen om de prijzen.

Om klokslag 14:00 betraden de elf rood-zwarte basisspeler vergezeld van 11 schattige line up meiden het veld onder begeleiding van scheidsrechter Dannenberg. Pupil van de week Verin Mekkelholt mocht de aftrap verrichten en scoorde vanaf de aftrap. Er waren vele supporters aanwezig, mede vanwege de festiviteiten. Ook was er een afvaardiging vanuit Beckum, enerzijds om de tegenstander van volgende week te analyseren, maar anderzijds ook om te kijken of Overdinkel wellicht punten zou laten liggen. Als dat namelijk zou gebeuren en UDI zou ook verliezen dan zou TVO zonder te spelen al kampioen kunnen worden vandaag.

Overdinkel had duidelijk andere plannen en schoot uit de startblokken. Binnen no-time stond het al 1-0 nadat Aron Hassing met een prachtige pass Joeri Klein Robbenaar bediende. De bal viel precies achter de verdediging en Joeri kon alleen op de keeper af en rondde beheerst af.

Daarna volgde een fase waarin Tubanters de aanval zocht. Met name vanuit corners en voorzetten vanaf de zijkant werd de aanval gezocht. Gelukkig bleef de Overdinkelse verdediging overeind in die fase. Na een minuut of twintig mocht Aron vanuit een vrije trap vanaf zo’n 30 meter aanleggen. De bal werd op maat afgeleverd bij de 2e paal waar Joeri opdook. Met het hoofd liet hij de keeper kansloos en zorgde hij voor de 2-0. De grensrechter van Tubanters claimde buitenspel te hebben geconstateerd, maar tot opluchting van Overdinkel besliste scheidsrechter Dannenberg anders.

In die fase was het vooral Overdinkel dat met verzorgd voetbal het beste van het spel had en met goed combinatievoetbal de nodige kansen creëerde. Een gevaarlijke voortzet van Aron die gekopt kon worden door Joeri, leidde bijna tot Aron’s derde assist en Joeri’s hattrick. Gianni Grado kon bijna raak koppen uit een corner van Aron en Jesse Schipper had na een prachtige aanname met de hak een prima schietkans. De doelpoging ging richting kruising, maar de keeper hield de schade beperkt.

Tubanters kon enkel wat voorzetten ertegenover zetten die dreigend waren, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Na zo’n moment leidde Max Schipper een gevaarlijke counter in. Hij bereikte Sven Regtop die vanaf een meter of 12 op doel kon schieten. De inzet werd nog net aangeraakt waardoor het slechts een corner opleverde voor Overdinkel.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord gingen de ploegen aan de thee. Tubanters voerde enkele wijzigingen door en Overdinkel kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Het begin van de twee helft kende een duidelijk ander wedstrijdbeeld. Tubanters tapte uit een ander vaatje en Overdinkel had het moeilijk. In de 50ste minuut leidde dit dan ook tot de aansluitingstreffer. De bal werd geschoten van randje zestien en werd van richting veranderd waardoor keeper Cander Breukers op het verkeerde been stond en de bal achter hem in het doel zag verdwijnen.

Ondertussen bereikten ook de berichten dat Udi na een 1-0 achterstand in Eibergen op 1-1 was gekomen, waardoor de spanning alleen maar verder toenam. Tubanters bleef dreigend en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 57ste minuut was er een gevaarlijk moment, maar het schot vanaf randje zestien verdween hoog over.

Tim Meijerink moest noodgedwongen Jesse en Robert Roetenberg vervangen vanwege blessures. Zij werden vervangen door Kevin Verbeek en Luca Hoeijmans. Halverwege de 2e helft kreeg Overdinkel weer iets meer vat op het spel van Tubanters en in de 75ste minuut viel de bevrijdende 3-1. Sven haalde de achterlijn en legde de bal breed op Max die de 3-1 binnen poeierde. Daarmee was ook het verzet van Tubanters gebroken. Nog geen minuut later verdween een harde poeier van Joeri maar net over het doel.

In de laatste 10 minuten waren de kansen ook voor Overdinkel. In de 82ste minuut legde Dennis Stoffels een balletje breed op Gijs Olde Bolhaar, die de bal net over het doel krulde. Even daarna had Overdinkel de genadeklap moeten uitdelen. In een 4-2 overtalsituatie had er gescoord moeten worden, maar helaas schoof Max de voorzet van Aron net naast.

In de slotfase kreeg Dennis Stoffels nog een publiekswissel. Dennis speelde vandaag zijn laatste reguliere competitie-thuiswedstrijd en ging moegestreden naar de kant. Aydan Sen die net in het veld was gekomen zorgde voor de beslissing. Zoals vaker in de afgelopen weken luisterde hij een invalbeurt op met een treffer. In de blessuretijd zorgde hij met een droge schuiver in de verre hoek voor de 4-1 eindstand.

Volgende week staat de laatste reguliere competitiewedstrijd uit tegen TVO op het programma. Op de laatste speeldag zal de beslissing in de 4e klasse B vallen. Udi dat vandaag alsnog wist te winnen en TVO hebben de beste papieren voor het kampioenschap. Sportclub Overdinkel heeft nog een sprankje hoop, maar zal in ieder geval voor de 2e plek gaan strijden om als hoogst eindigende periodekampioen zich vrij te spelen voor de eerste ronde van de nacompetitie.