Sportclub Overdinkel pakt tegen Buurse voor de 9e opeenvolgende keer de volle buit.

Zondag 28 april werd Buurse ontvangen op sportpark ’t Wilpelo. De uitwedstrijd werd nipt met 1-0 gewonnen, dus de Overdinkelnaren waren op hun hoede.

Overdinkel startte de wedstrijd goed en dit resulteerde na 2 minuten in een eerste goede kans voor Joeri Klein Robbenaar die vrij op doel kon schieten. De bal werd gekeerd door de keeper van Buurse en de rebound was voor Dennis Stoffels, echter was de bal niet te controleren waardoor een 2e doelpoging uitbleef.

Een minuut later werd er opnieuw een Overdinkelse aanval opgezet. Darren Verbeek werd de diepte ingestuurd. Zijn doelpoging werd geblokt, maar erger was dat Darren die de laatste weken in vorm was bij zijn actie geblesseerd raakte en naar de kant moest met een blessure. Max Schipper nam zijn plek in het veld in. Nog geen minuut later kon ook een speler van Buurse geblesseerd naar de kant en daarmee waren beide ploegen binnen 5 minuten al genoodzaakt om te wisselen.

De Overdinkelse reservebank was net een duiventil. Even later moesten ook Robert Roetenberg en Sven Regtop behandeld worden. Verzorger Gert de Wagt kwam in de beginfase tot meerdere keren toe in actie. Tevens werden al meerdere spelers uit de dug-out gestuurd voor een warming Up, maar gelukkig deed Gert zijn werk goed en konden Robert en Sven door en bleven verdere wissels voorlopig uit.

Door de blessures en wissels was er een rommelige fase en het duurde even voordat Overdinkel weer een beetje in zijn spel kwam. Na een klein half uur spelen ontstond er een mooie kans. Een elegante voorzet van Joeri kon gekopt worden door Max, maar de keeper was een sta in de weg, waardoor de eerste treffer uitbleef. Een paar minuten later kreeg Max opnieuw de mogelijkheid om de score te openen. Een vrije trap van Aron Hassing bereikte het hoofd van Max, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn door de keeper over de kruising getikt.

Nog geen minuut later was het wel raak. Aron gaf een super pass vanaf eigen helft op Joeri. Die bal belandde precies achter de verdediging van Buurse waardoor Joeri alleen op de keeper af kon. Hij schoot de bal feilloos binnen waarmee de terechte 1-0 een feit was.

Door de vele blessurebehandelingen was scheidsrechter ter Huerne genoodzaakt om zeven minuten langer door te spelen in de eerste helft. Dit resulteerde dat er in de blessuretijd nog twee kansen te noteren waren. Eerst belandde een voorzet van Joeri achter de verdediging waar Jesse Schipper opgesteld stond. Zijn schot miste echter precisie en belandde naast het doel. Vlak voor het rustsignaal toonde Joeri nog een huzarenstukje. Een prachtige omhaal belandde maar net naast het doel, waardoor Overdinkel en Buurse met 1-0 op het scorebord aan de thee gingen.

Na rust was opnieuw de eerste mogelijkheid voor Overdinkel. Een voorzet van Dennis belandde bij de 2e paal waar Sven opdook. Die nam de bal volley, maar de keeper kon zijn inzet keren. Buurse voetbalde wel redelijk mee, maar de Overdinkelse verdediging stond als een huis, waardoor de gasten uit Buurse niet tot kansen konden komen.

De trainer van Buurse zette het elftal iets anders neer en ging wat meer risico nemen door het elftal wat aanvallender te positioneren. Trainer Tim reageerde door de moegestreden aanvaller ‘good old’ Dennis Stoffels naar de kant te halen. Kevin Verbeek werd ingebracht en werd als extra verdediger opgesteld waardoor de balans weer terug was.

Het duurde vervolgens tot de 62ste minuut totdat Overdinkel weer gevaarlijk kon worden. Uit een voorzet kon Jesse Schipper de bal in één keer volley tegen het net schuiven waardoor de terechte 2-0 gevierd kon worden.

Enkele minuten later was het Jesse’s broer Max die de bal op Sven afspeelde. Vanaf 18 meter schoot de bal hard vanuit een volley op doel, maar de keeper keerde de inzet met z’n vuisten. Tien minuten later kon Sven wel juichen. Hij kreeg de bal vanuit uit een kluts moment voor zijn voeten vanaf randje zestien meter schoof hij de bal droog langs de keeper tegen de touwen. Met een comfortabele 3-0 op het scorebord was de wedstrijd gespeeld.

Vlak daarna paste trainer Tim zijn laatste wissel toe door Aydan Sen binnen de lijnen te brengen. Aron nam plaats op de reservebank. Dit bleek een uitstekende wissel, want Aydan zorgde even later voor de definitieve beslissing. Hij kreeg opeens vrije baan en kon alleen op de keeper af. Beheerst schoof hij de bal in de korte hoek langs de keeper en de 4-0 kon worden aangetekend.

Even later wilde Sven nog de show stelen. Met een ware dribbelactie langs 3 verdedigers slaagde hij er in de bal nog voor te zetten. Zijn voorzet bereikte Joeri, maar die bekroonde de aanval helaas niet met een doelpunt en de bal ging over het doel.

Na het laatste fluitsignaal was de 9e opeenvolgende overwinning een feit. Met deze overwinning is de nacompetitie zo goed als zeker gesteld. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen BSC-Unisson.