Sportclub Overdinkel blijft ook tegen BSC Unisson zegereeks voortzetten.

Op zondagmiddag 5 Mei stond de thuiswedstrijd tegen BSC Unisson op het programma. Met nog 4 wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie was het van belang om te winnen om mee te blijven doen voor de 2e periode en voor een top 3 notering.

Aan onze pupil Janne Velders kon het niet liggen deze zondag. Nadat hij de aftrap mocht verrichten, dribbelde Janne frivool richting het doel van de keeper van BSC Unisson en werkte keurig af. Hij nam plaats tussen de wissels en was vanaf minuut 1 zeer betrokken en moedigde het team fanatiek vanaf de bank aan.

Het team van trainer Tim Meijerink kwam zeer goed uit de startblokken. Met zeer goed combinatiespel werd BSC Unisson teruggedrongen. Na enkele minuten was er het eerste gevaarlijke moment. Max Schipper speelde Dennis Stoffels aan. Dennis liep slim weg bij zijn tegenstander en kon op doel schieten. De keeper kon nog net met de punt van zijn voetbalschoen een eerste doelpunt voorkomen.

5 minuten werd het opnieuw gevaarlijk. Aron Hassing hield net over de middellijn het overzicht. Met een schitterende voorzet bediende hij Dennis die slim achter de verdediging de vrije ruimte in liep, waardoor hij vrij kon koppen. Tot teleurstelling van Overdinkel voorkwam de sluitpost opnieuw dat Dennis de score opende. Even later kon Joeri Klein Robbenaar koppen na een corner die door Aron in 2e instantie opnieuw werd voorgezet, maar Joeri kreeg zijn lichaam onvoldoende achter de bal waardoor de kopbal over het doel ging.

Na een kwartier spelen was het dan wel raak. Gijs Olde Bolhaar stuurde Jesse Schipper met een prachtige pass de diepte in. Met een sublieme balbeheersing ontdeed hij zich van zijn directe tegenstander en kon hij vrij de zijkant van het zestienmetergebied in dribbelen. Jesse behield het overzicht en zag dat Dennis vrij voor het doel stond en met een afgemeten voorzet bediende hij Dennis die bij de tweede paal de bal met zijn hoofd binnen knikte waardoor de verdiende 1-0 een feit was.

In de beginfase was Overdinkel heer en meester op het veld, maar een onachtzaam moment in de 24ste minuut leverde de eerste dreiging van de kant van BSC Unisson op. Rechtsbuiten Pim Ratering werd de diepte ingestuurd en leverde een strakke voorzet af. Gelukkig stond er geen aanvaller op de juiste plek, waardoor keeper Cander Breukers niet in actie hoefde te komen.

Dit moment was echter wel een voorbode dat het allemaal niet vanzelf ging en enkele minuten later leidde opnieuw onachtzaamheid de 1-1 in. Er werd slecht uitverdedigd en de bal belandde zomaar in de voeten van Pim Ratering. Die wist wel raad met dit buitenkansje en op snelheid kon hij onze laatste man Jeroen Kamphuis voorbij sprinten. Vanaf de 16 meter schoot hij de bal geplaatst langs Cander in het doel. Na uitstekend spel in de openingsfase waarin Overdinkel zich meer had moeten belonen was het team terug bij af.

Het Overdinkelse team rechtte de rug en wist langzamerhand weer het veldoverwicht terug te winnen. Dit leidde in de 38ste minuut tot een mooie kans voor Dennis. Hij werd aangespeeld door Sven Regtop. Dennis kon met de borst de bal controleren en van dichtbij op doel schieten. De keeper stond helaas precies in de baan van het schot waardoor opnieuw een kans verloren ging. Sven die net deze kans had voorbereid kreeg even later zelf een mogelijkheid om zijn team weer op voorsprong te zetten. Joeri zette de bal voor, maar Sven kopte van dichtbij richting de grond in plaats van geplaatst op doel, waardoor de sluitpost uit Boekelo de bal simpel kon oppakken.

Op slag van rust was er dan toch weer de voorsprong voor Overdinkel. Opnieuw een aanval waarbij Jesse voor de assist en Dennis voor de afronding zorgde leidde tot een doelpunt. Het enige verschil was dat Dennis nu met zijn voet de bal achter de keeper werkte, waardoor Sportclub Overdinkel met de verdiende 2-1 aan de thee ging.

Overdinkel kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Trainer Rene Belt van BSC Unisson wisselde wel en probeerde wat te forceren. Dit leidde na rust gelijk voor het eerste gevaar van de kant van BSC Unisson. Na een scrimmage voor het doel van Cander werd een gevaarlijk schot geblokt. Een kwartier later was het wel raak voor BSC Unisson. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van Daan Wiggers en werd vanaf zestien meter hard binnen geschoten.

Opnieuw was Overdinkel terug bij af en ging het op zoek naar een treffer. 5 minuten na de gelijkmaker bewees onze levende legende Dennis Stoffels opnieuw zijn waarde door voor de 3e keer zijn ploeg op voorsprong te zetten. Joeri kon in 2e instantie een bal voorzetten en Dennis kon vanuit moeilijke positie de 3-2 binnen koppen.

BSC gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef tegenstand bieden. Er ontstond een fase waarin beide ploegen wel de aanval zochten, maar waarin weinig gevaar werd gesticht. In die fase moest Max Schipper helaas met een enkelblessure naar de kant. Kevin Verbeek werd ingebracht en werd in de verdediging gepositioneerd en Jesse werd een linie vooruitgeschoven. In de slotfase bracht Tim ook Thom Visschedijk en Menno Olde Bolhaar binnen de lijnen. Robert Roetenberg en Dennis Stoffels keken het slot van de wedstrijd vanaf de reservebank toe.

2 minuten voor tijd mocht BSC Unisson nog een keer aanleggen voor een vrije trap vanaf een gevaarlijke plek. De bal belandde bij de 2e paal, maar gelukkig voor Overdinkel ging de inzet naast. Het bleef spannend tot het einde, maar Aron Hassing maakte aan alle twijfels een einde. In blessuretijd passeerde hij op de achterlijn een tegenstander en schoot de bal hard onder de keeper door, waarmee de genadeklap was uitgedeeld en de 4-2 overwinning gevierd kon worden.

Nog 3 wedstrijden te gaan. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Rietmolen dat na de winterstop ook zeer goed presteert. Hopelijk zijn de Overdinkelse supporters weer in groten getale aanwezig en weten de keuzeheren van Tim ook in deze wedstrijd weer een mooi resultaat neer te zetten.