Op zondag 29 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Delden, een bekende uit de nacompetitie van vorig jaar, werd ontvangen op sportpark ’t Wilpelo. Pupil van de week was Kyano Bosma die de aftrap mocht verrichten onder toeziend oog van scheidsrechter Jeroen van der Veen.

Delden kwam als beste uit de startblokken en dit resulteerde in de eerste 10 minuten tot 2 kansen voor de gasten. Overdinkel mocht van geluk spreken dat het na die fase nog 0-0 stond. Het hoogtepunt aan de kant van de thuisclub vond plaats op de reservebank. Daar sprak een wijze wisselspeler de volgende woorden: “De wind staat precies goed, want de regen valt naar beneden.”

Na 20 minuten was er dan eindelijk ook op voetbalgebied aan de kant van Overdinkel iets zinnigs te noteren. Joeri Klein Robbenhaar speelde zich vrij in het zestienmetergebied en uit de draai joeg hij de bal langs de keeper tegen de touwen, waardoor het eigenlijk tegen de verhouding in opeens 1-0 stond. Vanaf dat moment kwam Overdinkel wel iets beter in het spel, maar ook Delden liet zich zeker gelden. In de 27ste minuut was er een kans voor Darren Verbeek. Vanaf rand zestien meter probeerde hij de bal over de keeper te liften, maar de keeper was attent en keerde Darren ’s inzet.

In de 32ste minuut moest helaas Jesse Schipper het veld geblesseerd verlaten. Anouar L’Bouhdidi nam zijn plek in het veld in. Binnen een minuut liet hij al van zich horen. Helaas was dit in de vorm van een gele kaart. Even later was er een grote kans voor Delden te noteren, maar gelukkig wist Cander Breukers een puike redding te verrichten, waardoor de tussenstand ongewijzigd bleef.

Vlak voor rust dook Overdinkel nog 2 keer op voor het Deldense doel. In de 43ste minuut ging de bal voor langs en was Max Schipper net te laat om binnen te tikken. Op slag van rust was er nog een moment van Joeri, maar uiteindelijke wist de keeper de bal buiten het doel te frommelen.

Met 1-0 op het scorebord mocht Overdinkel absoluut niet klagen. Delden had eigenlijk het betere van het spel en had ook zeker kansen gehad om te scoren. Ook vlak na rust waren de verhoudingen in eerste instantie nog in balans. 10 minuten na rust leidde de uitstekend spelende Thom Visschedijk een overtal situatie in. Na een prima verdedigende ingreep leidde hij een mooie aanval in die uiteindelijk keurig werd afgerond door Darren die de 2-0 liet aantekenen.

Delden gaf nog niet op, maar nadat Max de Deldense verdediging te snel af was en de bal achter de keeper werkte was de wedstrijd wel gespeeld. In het restant van de wedstrijd lieten de Deldense 11 de kopjes hangen en kon Overdinkel uitlopen via Joeri en door een eigen doelpunt na een vrije trap van Aron naar een wat geflatteerde 5-0 overwinning.

Met deze 5-0 overwinning kan het team van trainer Tim Meijerink zich vol zelfvertrouwen opmaken voor de volgende thuiswedstrijd tegen Fleringen.