Sportclub Overdinkel boekt 6e zege op rij in en tegen Buurse.

Op de dag van de marathon van Enschede stond de belangrijke uitwedstrijd van Sportclub Overdinkel in en tegen Buurse op het programma. Omdat 2e keeper Joey Boënne was uitgeschakeld door een pinkbreuk was de 45-jarige veteraan Kolja Kuipers van stal gehaald om als reservedoelman te fungeren. Tijdens de warming-up bleek keeper Cander Breukers te veel last te hebben van zijn knieblessure, hetgeen voor Kolja betekende dat hij na enkele jaren van afwezigheid zijn opwachting mocht maken in de basis van de eerste selectie.

In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. In de eerste 20 minuten was er slechts één gevaarlijk moment te noteren. In de 6e minuut werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht door Aron Hassing die Gianni Grado bij de 2e paal vond. Gianni’s geplaatste volley belandde voor Overdinkel helaas tegen de lat.

In de 20ste minuut was er wederom een aanval namens Overdinkel te noteren. Vleugelverdediger Jesse Schipper kwam mee op en wist op snelheid de achterlijn te halen. Zijn voorzet bereikte Joeri Klein Robbenaar bij de 2e paal, echter kwam de bal net iets te ver achter Joeri waardoor zijn kopbal kracht miste. Een minuut later eindigde een Overdinkelse aanval opnieuw bij Joeri. Nadat hij werd aangespeeld door Dennis Stoffels, draaide Joeri mooi weg en wist hij tot een schot te komen vanaf de 16 meter, maar de keeper van Buurse kon de bal over het doel werken.

Na 30 minuten werd Overdinkel opnieuw gevaarlijk. Deze keer waren de rollen omgedraaid en wist Joeri Dennis te bedienen. Dennis werkte de voorzet bij de 2e paal met het hoofd tegen de binnenkant van de paal. De bal leek de doellijn te passeren, maar doordat de keeper van Buurse alert optrad en de bal klemvast pakte kon scheidsrechter Hoogerwaard onmogelijk beoordelen of de bal de doellijn had gepasseerd.

Buurse voetbalde wel redelijk mee, maar wist weinig tot niets te creëren en in de 34ste werd opnieuw een Overdinkelse aanval opgezet. Gijs Olde Bolhaar stuurde Jesse de diepte in. Die kruiste prima voor zijn tegenstander langs en schoot de bal onberispelijk achter de keeper tegen de touwen, waardoor de 0-1 een feit was.

In de 40ste minuut was er uiteindelijk een goede voor Buurse. Een geplaatste kopbal ging rakelings langs de paal, waardoor Kolja niet hoefde in te grijpen.

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van Overdinkel en met 0-1 op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de thee. Tijdens de rust gaf trainer Tim Meijerink zijn 11 basisspelers nog de nodige aanwijzingen mee en met een ongewijzigde opstelling kwam de ploeg weer uit de kleedkamer.

Het eerste gevaar na rust was opnieuw voor Overdinkel. In de 47ste minuut draaide Joeri zich in de hoek vrij en ontdeed zich van zijn tegenstander. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Dennis, maar die kon geen kracht zetten en kopte de bal over.

Vanaf dat moment nam Buurse steeds meer de overhand, echter tot gevaarlijke momenten voor het doel van Kolja kwam het niet. Overdinkel slaagde er keer op keer weer in om de aanvallen van Buurse onschadelijk te maken. Het lukte de Overdinkelnaren niet om zelf een noemenswaardige aanval op te zetten en een waar gevecht op het middenveld speelde zich af in deze fase van de wedstrijd.

Halverwege de 2e helft kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om tot scoren te komen. Eerst leidde Sven Regtop een aanval in. Hij speelde Joeri aan die vervolgens zijn directe tegenstander kon uitspelen. Het schot op doel miste echter kracht en kon simpel door de doelman van Buurse onschadelijk worden gemaakt. Even later kreeg Buurse een vrije schietkans vanaf de zestien meter. Het schot mistte echter precieze en belandde naast het doel, waardoor de ploeg uit Buurse nog steeds tegen een 0-1 achterstand aan keek.

In de laatste 20 minuten voerde Buurse de druk nog verder op en dwong het Overdinkel steeds verder terug. De Overdinkelse verdediging stond echter als een huis en echt gevaarlijk kon Buurse niet worden. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er dan toch nog een uitgelezen mogelijkheid voor Buurse om tot de gelijkmaker te komen. Tot grote Overdinkelse opluchting werd een schot geblokt en kon Kolja zijn klasse laten zien door vakkundig nog een inzet van Buurse onschadelijk te maken.

Na het verstrijken van de blessuretijd en het laatste fluitsignaal van de wedstrijd konden weer 3 punten toegevoegd worden aan het Overdinkelse puntentotaal. Volgende week staat Sportclub Overdinkel tijdens het paasweekend een dubbelprogramma te wachten. Eerst staat op zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Rekken op het programma en vervolgens op 2e paasdag de thuiswedstrijd tegen EMOS.