Sportclub Overdinkel trekt in attractieve wedstrijd aan het langste eind.

Op zondag 24 maart stond de uitwedstrijd tegen BSC Unisson op het programma. Om de 4e plek op de ranglijst voorlopig veilig te stellen en om aan te haken bij de bovenste plekken konden de Overdinkelnaren zich geen verlies veroorloven.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af en het duurde tot de 7e minuut voordat een eerste gevaarlijk moment te noteren viel. Max Schipper speelde Aron Hassing in het zestienmetergebied aan. Aron leek de Boekelose verdediging te slim af te zijn en stevende af op een 1 op 1 situatie met de keeper. Op weg richting het doel werd Aron van achteren gehinderd door een Boekelose verdediger die niet meer voor de bal kon gaan, echter een fluitsignaal voor een penalty van scheidsrechter Frazer bleef tot ongenoegen van Sportclub Overdinkel uit.

Na 15e minuten was er opnieuw gevaar voor het doel van BSC Unisson. Aron bereikte met een prima voorzet Joeri Klein Robbenaar die zijn directe tegenstander wel te slim af was door voor hem te komen, echter zijn schot verdween over het doel. Even later was er opnieuw een moment waarbij Overdinkel een penalty claimde. De mee op gekomen Gianni Grado schermde de bal na een voorzet met zijn lichaam af en werd opzichtig door de keeper in de rug gedrukt. Helaas zag scheidsrechter Frazer opnieuw geen overtreding en tot opluchting van Boekelo werd er wederom niet naar de penaltystip gewezen.

 

In de 25e minuut leidde Sven Regtop een mooie aanval in. Op weg richting het doel ging Sven een 1-2 aan met Joeri, maar het schot vanaf 16 meter kwam recht op de keeper. BSC Unisson voetbalde wel degelijk mee en werd af en toe wel dreigend, maar tot gevaarlijke kansen kwamen de mannen van trainer Rene Belt in de beginfase niet. In de 29ste minuut was er dan toch het eerste gevaar te noteren voor het doel van Cander Breukers. Bij de 2e paal was er een goede schietkans maar gelukkig voor Overdinkel werd het net niet gevonden.

In de 38ste minuut eindigde een mooie opgezette aanval opnieuw bij Sven Regtop. Dennis Stoffels bereidde de aanval voor, maar deze keer ging het schot vanaf zestien meter over het doel. Sven leek het geluk niet aan zijn zijde te hebben deze wedstrijd, echter een minuut later mocht hij het opnieuw proberen. Deze keer kon Sven de zestien meter in en kon hij alleen op doel af. Oog in oog met de keeper schoof hij de verdiende 1-0 beheerst tussen de benen van de doelman door.

Lang konden de keuzeheren van Tim Meijerink niet van de voorsprong genieten. In de 42ste minuut kopte aanvoerder Arjan Wissink van BSC Unisson uit een corner de gelijkmaker achter Cander tegen de touwen. Een eerste helft waarin beide ploegen attractief spel op de mat legden, maar waarin Sportclub Overdinkel duidelijk de meeste kansen liet noteren werd afgesloten met een 1-1 stand op het scorebord.

 

De 11 van Tim verschenen ongewijzigd aan de 2e helft. BSC had wel een aantal wijzigingen doorgevoerd en probeerde met enkele positiewisselingen Overdinkel in de 2e helft te verassen. Toch was het eerste moment weer voor Overdinkel. In de 51ste minuut werd een aanval via rechts opgezet door Max. De bal werd panklaar gelegd voor de opkomende Sven die de bal beheerst vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen leek te schieten. Helaas had Joeri opzichtig een verdediger gehinderd, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan het doelpunt af te keuren.

Vanaf dat moment liet BSC Unisson zich veel meer gelden en in de 54ste minuut was het schrikken geblazen voor Overdinkel. Tot 2 keer toe werd een inzet van dichtbij door Cander onschadelijk gemaakt.

In de 55ste minuut bracht trainer Tim zijn eerste wissel binnen de lijnen. De moegestreden Dennis ging naar de kant en maakte plaats voor Darren Verbeek. Die liet in de 58ste minuut direct van zich spreken. Hij bediende Sven die vanuit een onmogelijke hoek de bal op de bovenkant van de lat schoot.

4 minuten later leek Sportclub Overdinkel weer op voorsprong te komen. Een voorzet van Aron viel perfect achter de verdediging op het hoofd van Joeri die de bal alleen nog maar langs de keeper hoefde te koppen. Helaas kopte hij van dichtbij over. Direct vanuit de tegenaanval werd BSC erg gevaarlijk, maar Jesse Schipper verdedigde uitstekend waardoor nog steeds de 1-1 op het scorebord stond.

In de 65ste minuut waren de rollen omgedraaid. Het was nu Joeri die Aron bediende. De bal viel weer achter de verdediging en Aron leek te scoren na een snoekduik. De keeper van BSC stond op de goede plek en kon een treffer voorkomen. Opnieuw trok BSC Unisson direct na een grote kans van Overdinkel ten aanval en deze maal succesvol. Vanaf zestien meter was het opnieuw Arjan Wissink die de bal buiten bereik van Cander beheerst in de hoek schoot.

Vlak daarna maakte Robert Roetenberg plaats voor Kevin Verbeek. Overdinkel leek zich te herpakken en trok ten aanval. Dit leidde in de 72ste minuut tot een dubbele kans voor Aron en Max maar het geluk ontbrak. In de 78ste minuut opnieuw een kans. Joeri draaide zich mooie vrij, maar zijn vrije schietkans belandde op de vuisten van de keeper, waarna de bal tot corner werd verwerkt. Uit de corner mocht Joeri het nogmaals proberen en deze keer was het wel raak. De 2-2 was een feit na een rake kopbal.

2 minuten later liet Darren zijn klasse zien. Hij dribbelde frivool de zestien meter binnen. Hij wipte de bal tussen twee spelers door en wilde zich vrij spelen richting het doel. Na deze onnavolgbare actie ging hij echter over de knie van een Boekelose verdediger, waardoor scheidsrechter Frazer nu wel resoluut naar de stip wees. Dit buitenkansje was wel weggelegd voor Gianni. Hij stuurde de keeper naar de verkeerde hoek en schoot de penalty onberispelijk binnen.

In het restant van de wedstrijd wist Overdinkel de wedstrijd te controleren en kon BSC Unisson niet meer voor gevaar zorgen, waardoor de overwinning veilig gesteld werd. Helaas was een 3e wissel vlak voor tijd nog wel noodzakelijk, omdat Max Schipper zijn enkel verstuikte. Max moest naar de kant gedragen worden en Luca Hoeijmans nam zijn plaats in het veld in.

 

Voor de neutrale toeschouwer was dit een zeer attractieve wedstrijd met 2 ploegen die beiden aanvallend spel vertoonden. Steviger in het zadel voor de 4e plaats trok echter Overdinkel met de zwaarbevochten overwinning weer huiswaarts. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Eibergen op het programma.