Beste Sportclub Overdinkel-naren.

Hier even een bericht van de Accommodatiecommissie,

Het voetbal seizoen 2019-2020 is al weer bijna begonnen en de voorbereidingen zijn uiteraard al weer volop begonnen, niet alleen op het veld maar ook rondom de velden zijn er verschillende personen hier druk mee bezig o.a. uiteraard stichting Wil, de woensdagmiddag groep, belijners van de velden en nog enkelen die in het weekend en avonduren helpen beregenen, hiervoor hartelijk dank.

Door aanschaf van een nieuwe beregeningsinstallatie -haspel is het allemaal wel makkelijker geworden om de boel groen te houden, neemt niet weg dat deze beregening het ook niet allemaal alleen doet. De beregeningsinstallatie -haspel moet elke 3 uur verplaatst worden en de accommodatiecommissie kan niet zeggen “hier staat de haspel en red je ermee” In overleg met de werknemers van Stichting Wil gaat dit gelukkig voortreffelijk.

De afgelopen weken hebben we verschrikkelijke droogte gehad.
Door dagelijks en in het weekend de velden te beregenen kunnen we gerust zeggen dat de velden er goed bij liggen We kunnen de velden met trots tonen naar onze leden. Ze zien er voor nu al prima uit.

Maar dit wil niet zeggen dat alle velden zomaar op eigen initiatief kunnen worden bespeeld. Uiteraard zijn de velden om gebruikt te worden maar dan nog wel in goed overleg. Veld 3 blijft tot aan de competitie nog gesloten, hier komt tijdelijk trainingsveld 1 voor in de plaats als speelveld.

Langzamerhand na de lange droogteperiode gaan we weer een mindere of natte periode in en dan moeten de velden ook worden gebruikt en in goede conditie zijn. Afgelasting door intensief gebruik van welk veld dan ook is niet zomaar geoorloofd, elk team van Sportclub Overdinkel heeft recht om op een fatsoenlijk veld te spelen.

Daar hoort ook bij dat de velden leeg achterlaten worden op welke dag dan ook, dus graag de kleine en grote doelen langs het veld of op de plek terug brengen. Ik kreeg onlangs een melding dat er na de trainingen op de velden het veld niet vrij wordt gemaakt van gebruikte doelen en doeltjes. Om deze velden te maaien moeten deze doelen van de velden af.

Het is niet te doen voor de medewerkers van Stichting Wil om de zware doelen iedere keer te verplaatsen.
Graag deze doelen na een training te verplaatsen anders wordt er t.z.t. om de doelen heen gemaaid en dat moeten we niet willen. Ik hoop op een ieder die het beste voor heeft met Sportclub Overdinkel.

Dan nog even dit,
De accommodatiecommissie deelt de velden in van de seniorenelftallen die op zaterdag en de seniorenelftallen die op de zondag voetballen, tevens worden de scheidsrechters door ons aangezocht-ingedeeld en worden hiervoor de kleedkamers aangegeven. Hoe de velden en kleedkamers worden ingedeeld voor de wedstrijden zo worden deze ook voor de trainingen gebruikt.

De accommodatiecommissie wil niet spelen voor agentje, maar zal wel toezien of eenieder zich hieraan houdt. Verder gaan we er vanuit dat men het gezonde verstand gebruikt en zich houd aan het wedstrijdschema in het infokastje bij de draaipoort.

De indeling van de jeugdwedstrijden op de velden en de indeling van de kleedkamers is geheel gewijd aan de jeugdsecretaris Melvin de Wagt.

Afgelopen 7 Augustus zijn de velden weer bij of op nieuw ingezaaid. Helaas was al het nieuwe ingezaaide gras totaal verdwenen en ondertussen is er contact opgenomen met Richard v.d. Woning van de gemeente Losser.

Met 2 dagen was alles geregeld, enige dank is hier zeker op z’n plaats richting Richard en de medewerkers van stichting Wil.

Op naar een mooi seizoen,

Met vriendelijke groet,
Bennie Haamberg