Eindelijk, versoepelingen! Binnenkort starten ook de competities weer!

Vanaf vandaag, 26 januari mag iedereen overdag en ’s avonds weer sporten,

Hiervoor gelden de volgende regels:

• Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er kan om een CTB (Coronatoegangsbewijs gevraagd worden!)
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
  • Kantine is geopend tot 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
  • Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Coronatoegangsbewijzen:

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor:

• sporters en publiek die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals de kantine, kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

• vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sport-locatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sport-locatie verlaten.
  • afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes:

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

Binnen faciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de toiletten.

Regels voor publiek bij sport:

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er weer publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

• Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst van de kantine.
  • Bij amateursport is het coronatoegangsbewijs alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.
  • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.. Denk hierbij aan een toiletbezoek of het ophalen van een bestelling.

Laten we met elkaar druk zijn en energie steken in het naleven van de maatregelen i.p.v. druk zijn met het omzeilen van de maatregelen.

Voor de volledige maatregelen klik hier. Voor een volledig overzicht klik hier.

‘Gebruik je gezonde verstand, let op elkaar, zorg voor elkaar’

Bestuur van Sportclub Overdinkel.