Beste leden,

Er komen bij het bestuur veel vragen binnen omtrent de staat van onze velden. Om transparant te zijn naar onze leden en we geen wildgroei van verhalen willen hebben, hebben wij de consul gevraagd wat er precies aan de hand is:

Als consul ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers. Als het veld dermate slecht is moet ik mijn verantwoordelijkheid daarin nemen. Daarnaast moet ik beoordelen of een veld bespeelbaar is of niet. Dan niet alleen voor vandaag of morgen maar ook of ik een veld voor de rest van het seizoen bespeelbaar kan houden. 

De laatste weken heb ik met name veld 1 afgekeurd, maar afgelopen weekend meerdere velden. Mijn inziens zijn de velden dermate slecht dat het niet verantwoord is. Bestuur van Sportclub Overdinkel moet de discussie met de gemeente aangaan. Voorheen werd tijdens de zomermaanden geel zand opgebracht alleen de laatste 3 jaar zwart zand.

Wij constateren dat het veld te vet is en dat het water niet goed doorlaat. Daarnaast hebben wij de laatste jaren problemen met de drainages. Die moeten vernieuwd of goed doorgespoeld worden. Deze problemen moeten met de gemeente besproken worden. 

Ik ga ervan uit dat wij daarna net als vroeger een top mat kunnen krijgen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Sportclub Overdinkel