Sportclub Overdinkel verbindt zich met Regioplan aan de FC Twente/Heracles academie. Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met amateurclubs het algemene voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen in de regio, sloot ook Sportclub Overdinkel zich op 16 februari jl. formeel aan bij het regioplan.

In de Grolsch Veste werd samen met 11 andere amatuerclubs uit de regio de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst, waardoor de teller inmiddels op 52 aangesloten partnerverenigingen staat.

Aanleiding van het regioplan is de enorme behoefte van de FC Twente/Heracles academie om de samenwerking aan te gaan met amateurverenigingen, met als doel het bevorderen van het algemene niveau in de regio.

Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio op de academie, het organiseren van regiotoernooien, het aanbieden van modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofd opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook meer brengen.

Inmiddels hebben enkele van onze jeugdtrainers de mogelijkheid gehad om aan te sluiten bij diverse webinars. Die mogelijheid zal zich de komende periode nog veel vaker voor gaan doen. Ook voor de trainers/leiders die deze mogelijkheid nog niet hebben gehad.

Daarnaast zal onze Onder 8 deel gaan nemen aan de eerste editie van het regiotoernooi op zondag 24 April. Dit toernooi zal georganiseerd worden bij Oranje Nassau in Almelo.

Op deze manier komen onze spelers, trainers en leiders nu ook langzaamaan in aanraking met het regioplan en de FC Twente/Heracles Academie.

Het mooie aan het plan is dat spelers langer in hun eigen omgeving blijven voetballen. Dat is goed voor jonge voetballers, en amateurclubs kunnen daarmee langer van hun talentvolle spelers genieten. In combinatie met de begeleiding die jonge enthousiate trainers van de amateurclubs krijgen, worden de verenigingen daar alleen maar beter van.

Met het aangaan van deze samenwerking hopen wij jonge en enthousiaste jeugdtrainers en -leiders van de club, nu en in de toekomst, meer te kunnen bieden om zichzelf sneller en beter te ontwikkelen. Hierdoor zal plezier in het training geven en het begeleiden van jeugdspelers vergroot worden en blijven zij zich langer actief inzetten voor de club. Het biedt trainers meer mogelijkheden om stappen te maken als jeugdtrainer, wat tevens een positief effect op de kwaliteit van de trainingen zal hebben. Hierdoor hebben ook jeugdspelers meer en betere mogelijkheden om zichzelf sneller en beter te ontwikkelen en dit zou het algehele voetbalplezier binnen de club ten goede moeten komen.