De Covid 19-maatregelen hadden al heel wat festiviteiten van SCO de das om gedaan en ook de jaarlijkse pietentraining was lange tijd onzeker. Onder aanvoering van Siem Weggen werd uiteindelijk besloten om toch maar alle voorbereidingen te treffen.

Buurtsportcoach Jurgen Schiphorst gaf uitleg over de voorschriften waaraan voldaan moest worden en gelukkig was dit gezien de leeftijd van alle voetballertjes en het grote oppervlak van de gymzaal waarop de begeleiders zich konden bewegen geen onmogelijke opgave.

Zaterdag 28 november werd als datum geprikt en een voordeel was dat er geen rekening gehouden hoefde te worden met competitiewedstrijden. Stefan Kötter van het Trefhuus had een hele gymzaal voor SCO ter beschikking en dat was met 37 enthousiaste kinderen zeker geen luxe.

MO15 toverde ook dit jaar weer een viertal mooie pietjes uit de hoge hoed. Ze hadden de uitdaging om zichzelf en elkaar aan te kleden en te schminken. Gelukkig was er ook nog een doortastende moeder die de puberpieten een beetje aanspoorde om op tijd klaar te zijn, want anders hadden de meiden waarschijnlijk nu nog zitten giebelen met z’n viertjes. Dankjewel, Linda!

Twee uur lang hebben de kinderen en pieten zich goed vermaakt met allerlei spelletjes waarbij ze moesten klimmen, klauteren en springen. Ook was er een heuse sinterklaasquiz en werd het samenwerken gestimuleerd door samen letters te vormen op de vloer. De muziekinstallatie van de selectie speelde voor deze gelegenheid een iets ander genre dan gebruikelijk en de stemming was opperbest. Paparazzi-Siem maakte mooie actiefoto’s om ook de ouders een indruk te geven van de inspanningen tijdens de pietentraining.

Dat de kinderen al aardig aangepast zijn aan de huidige tijd bleek wel uit het feit dat er niemand raar opkeek dat de pieten verpakte pepernootjes uitdeelden en dat ze voor het drinken toch echt even een eigen bidon uit de tas moesten vissen. De begeleiding kon tijdens deze drinkpauzes even een sprintje aanzetten om via de andere kleedkamer de deur naar de gang dicht te houden…..want ja, die kinderen zijn ook niet gek: 2 uur wachten tot je in de schoen mag kijken, is best lang!

Alle begeleiders en pieten: heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en hulp!

Voor alle foto’s van dit gebeuren. Deze staan onder het tabblad foto’s op onze site.