Al vanuit de historie van de fusieclubs OSV’31 en ASVO zijn ze in Overdinkel al bekend met vrouwelijk schoon óp het voetbalveld i.p.v. alleen langs de lijn.

Een groot aantal van de huidige voetballers heeft niet alleen van hun vader, maar ook van hun moeder de liefde voor de bal meegekregen. Mooi voorbeeld hiervan is onze befaamde spits Dennis Stoffels, die een moeder heeft die ook een aardig balletje kan trappen.

Kortom in Overdinkel worden de voetbal genen doorgegeven van generatie op generatie en dan niet alleen van vader op zoon. Sportclub Overdinkel is erg trots op de vele meiden en dames die wekelijks de clubkleuren verdedigen. Toch blijft het voor het voortbestaan van het meiden- en damesvoetbal in Overdinkel belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de bekendheid en saamhorigheid van de vrouwenafdeling.

Vandaar dat het initiatief werd genomen om een training te organiseren voor alle meisjes en dames die bij Sportclub Overdinkel voetballen en willen komen voetballen.

Op zondag 19 mei werd het sportpark in Overdinkel overspoeld met meer dan 50 meisjes en dames in voetbaltenue. Trainer Joost Du Gardijn van MeidenVoetbalschool Twente had al zijn materiaal en assistenten nodig om de groep in het warme zonnetje aan het werk te zetten. Al snel werden de eerste rode wangen en zweetdruppels gesignaleerd, maar bovenal was er erg veel plezier en hilariteit bij de deelnemers en de toeschouwers.

Voor de vrouwen van de 30+-groep werd het pijnlijk duidelijk dat de trainingsmethodes van 20 jaar geleden niet te vergelijken zijn met de trainingsmethode van nu.

Na de inspannende training konden de meisjes en dames weer op krachten komen bij een uitgebreide lunch in de kantine, zodat Sportclub Overdinkel 1 volop aangemoedigd kon worden in hun belangrijke thuiswedstrijd tegen De Tubanters.

Ook bij deze wedstrijd was er een vrouwelijk tintje te ontdekken, want pupil van de week was Verin Mekkelholt uit JO11-4 en aan de hand van elke speler van SCO 1 liep een speelster uit de mini’s mee.

Gelukkig bleken de spelers in staat om snel om te schakelen van een aandoenlijk plaatje met de meisjes naar een felle strijd met de tegenstander. Dankzij de 4-1 overwinning op De Tubanters was een stralende dag compleet en bleef het nog lang gezellig op het sportpark in Overdinkel.

Voor foto’s van dit spectaculaire gebeuren verwijs ik jullie
naar het tabblad Foto’s op onze website .

Namens de damesafdeling:

Evelien Dik.