Zoal menigeen wel weet werkte het oude drainagesysteem niet meer naar behoren.
In opdracht van de gemeente zijn de natuurgrasvelden van Sportclub Overdinkel in oktober 2019 geïnspecteerd.
In het inspectierapport is geconcludeerd dat de drainagesystemen van de velden zijn verouderd en dat de velden dienen te worden gerenoveerd. Uit de diverse testen die uitgevoerd zijn bleken veld 1,2 en 3 aan vervanging toe te zijn.

Vandaag is het hoofdveld officieel door aannemer Roelofs en Gemeente Losser opgeleverd. Nadat vorig jaar veld 3 volledig is vervangen is nu in 3 maanden tijd het hoofdveld volledig vernieuwd. Voor de oplevering van het hoofdveld zijn er vanmorgen diverse controles en testen uitgevoerd. Het veld is vanmorgen officieel goedgekeurd.

In September zal er weer op het hoofdveld gevoetbald mogen worden. Als vereniging zullen we hier een feestelijk tintje aan geven. Tot die tijd mag het veld nog niet gebruikt worden. Zo heeft het hoofdveld nog enkele weken de tijd om zich verder te ontwikkelen en kan het gras zich verder “settelen”. We gaan er van uit dat we hierdoor bij de start van de competitie een top grasmat hebben.

Voor diverse foto’s van de renovatie van het hoofdveld verwijzen wij jullie naar onze website. Onder tabblad foto’s en dan (2021) Renovatie veld 1. Of klik hier.

Het bestuur van Sportclub Overdinkel bedankt firma Roelofs, de medewerkers van Stichting Wil en de Gemeente Losser voor de prettige samenwerking. Speciale dank gaat uit naar accommodatie beheerder Bennie Haamberg voor het coördineren van alle werkzaamheden. Bennie, nogmaals bedankt hiervoor!

Rest ons iedereen een fijne vakantie te wensen en hopelijk tot snel langs het nieuwe hoofdveld.

‘Gebruik je gezonde verstand, let op elkaar, zorg voor elkaar’
Bestuur van Sportclub Overdinkel.