En toen was het ineens november en kwam die vreemde man met zijn mijter weer in ons land. Geen Sinterklaasfeest zonder pietentraining bij Sportclub Overdinkel, maar ai, iedereen is zo druk en wie gaat het organiseren?

Waar een ziekenbezoekje aan de familie Weggen wel niet goed voor is. Siem was na zijn ongeluk nog geen week uit het ziekenhuis, kon met veel kunst- en vliegwerk zijn eigen glas drinken van de salontafel pakken, maar de pietentraining… ‘oh ja, hoor, dat wilde hij wel meehelpen organiseren.’

Met hulp van vader René en een aantal ouders van de spelers werden de voorbereidingen getroffen. Even was er de schrik dat de muizen de mooie pietenpakken van Sportclub Overdinkel hadden aangevreten, maar gelukkig hadden ze het alleen bij de strooizakken gelaten.

Op woensdag 27 november was het dan zover: de spelers van de mini’s, de JO8 en JO9 werden op hun pieten skills getest. Vanwege de veelbesproken bezetting van de sportzaal van het Trefhuus was er dit jaar een halve zaal beschikbaar. Met 34 kinderen was dit best een uitdaging, helemaal omdat Sinterklaas ook nog langskwam met 8 pieten.

Cadeautjes en kinderen vlogen door de lucht onder toeziend oog van Sinterklaas en een grote groep ouders. DJ Marjolein zorgde voor gezellige sinterklaasmuziek (weliswaar even onderbroken door reclame) en er waren 4 pieten die hun broek waren vergeten. Sommige kinderen konden het niet laten om de pakjes voor de oefeningen uit te pakken, maar helaas voor hen bleken het allemaal fop-cadeautjes. Al met al was het een gezellige chaos!

De inspanningen van de kids werden beloond, want Sinterklaas had voor hen allemaal een pietendiploma, een zak snoep en een mooie, rood-zwarte bal meegebracht.

Iedereen bedankt voor de hulp en het enthousiasme, in het bijzonder de vier meiden van MO15 (Verin, Ivy, Pien en Mirthe. Wat waren jullie mooi!)

Voor alle foto’s van dit spectaculaire gebeuren verwijs ik jullie naar onze website. Onder tabblad foto’s en dan pietentraining 2019.