Zaterdag 21 december 2019 was het dan zover. De traditionele Kerstmiddag van Sportclub Overdinkel.

Tegen 14.30 begon het ook al aardig druk te worden op het sportcomplex.
Iedereen wilde natuurlijk op tijd zijn omdat het wel weer eens druk kon worden in de kantine.

Bij binnenkomst van de kantine zaten Wim en Johan er weer voor “de laatste lootjes”
Vele halve en lege lijsten werden er door deze heren nog verkocht.
Johan en Wim bedankt hiervoor en we hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te kunnen doen.

Op tijd moest men inderdaad wel in de kantine zijn want tegen 16.00 zat deze helemaal vol (+/- 175 personen)

DJ Yves zorgde al snel voor een gezellige sfeer en Patrick Nordkamp regelde weer dat er een nieuwe editie was van “Raad de kerstman”

Nadat spreekstalmeester Gerhard tegen 16.30 uur iedereen van harte welkom heette was het woord aan Patrick Nordkamp die de uitslag bekendmaakte van Raad de Kerstman.
Dit jaar was Ron Lodeweges de Kerstman. Enkele mensen hadden dit goed geraden maar door loting was Esther van Gils de gelukkige winnaar.
Als prijs kreeg zij een waardebon van € 30, – die gesponsord was door Opperman catering.

Ook dit jaar ging de opbrengst van “Raad de Kerstman” naar een goed doel namelijk naar Samenloop voor hoop dat aankomend jaar weer wordt gehouden in ons prachtige Gerardus Majella Park in Overdinkel. Patrick overhandigde de opbrengst van dit gebeuren € 150, – aan Marcel Elfring. Hij zal ervoor zorgen dat dit op de goede plek terechtkomt. Marcel gaf aan dat men hoopt dat er vanuit Sportclub veel mensen mee gaan lopen zodat we gezamenlijk er een mooi gebeuren van gaan maken met hopelijk een fantastische opbrengst voor KWF. Na luid applaus was dan nu echt het woord aan onze spreekstalmeester Gerhard ten Veen die nadat hij alle sponsoren had bedankt begon met de verloting.

Nadat we in 2016 met zijn allen 86 lijsten vol hadden dachten we als commissie de top van de berg Olympus wel bereikt hadden maar niks daarvan is waar. In 2017 ging dit record er al aan, 87 lijsten. Nou dat zal het dan wel zijn maar ook niet. 2018 maar liefst 99 lijsten! Daar gaan we niet meer over heen, helaas geen 100…Met dit in het achterhoofd gingen we Kerstmiddag 2019 met veel vertrouwen in… En dat hebben we geweten..

Dit jaar hebben we de 100 lijsten wel bereikt….en hoe! 112 volle lijsten mochten we ontvangen. Een ongekend record!

Omdat er zoveel lijsten in omloop waren konden we natuurlijk ook niet achterblijven met prijzen. Dit is dit jaar ook verhoogd van 170 naar 200 prijzen.
Nadat alle 200 prijzen verdeeld waren, waarvan er ook dit jaar weer veel onderling geruild werd, was het woord aan DJ Yves die voor een gezellige sfeer zorgde in de overvolle kantine.

Dan nu even het financiële gebeuren die we als vereniging samen hebben opgehaald.
De totale netto opbrengst van deze kerstmiddag is net als vorig jaar weer een nieuw record. Dit jaar hebben we met zijn allen € 3240, – opgehaald.

Daarnaast natuurlijk ook nog de kantine inkomsten, dus zeker een geslaagde dag!
Rest mij niks meer verder te zeggen dat het lang druk en gezellig was in de kantine.
Nogmaals een supergoed, gezond en sportief 2020 en tot zaterdag 19 december 2020!

Namens de Kerstcommissie,
Ruud Schoof