Winnaars E-Talents Cup Sportclub Overdinkel naar landelijke finale in Utrecht.

De E-Talents Cup is het FIFA toernooi voor jongeren bij voetbalverenigingen.
In de kantine spelen zij een 2vs2 FIFA Toernooi op de playstation4 en op het veld de FIFA Skill Games.

De beste 2 FIFA spelers en de beste 2 voetballers van elk toernooi worden uitgeroepen tot e-sporters van de vereniging.

De E-Talentscup is een initiatief van de KNVB en de Dutch Game Masters.
Met de E-Talents Cup verbinden we gaming met voetbal en vertalen we de elementen uit het spel FIFA19 naar voetbal op het veld.

De Dutch Game Masters en Sportclub Overdinkel organiseerden op 20 februari 2019 voor de jeugd dit toernooi. Het eerste gedeelte van de dag vond buiten op het veld plaats.

Meerdere behendigheidsspellen stonden gereed. Snelheid en balvaardigheid stonden hierbij centraal.
Na de pauze werd er binnen 2vs2 FIFA19 gespeeld.

Een mooie finale waarin een 3-0 achterstand werd goedgemaakt door Yoin Smits en Joey Kruyshaar, maar dit was niet voldoende om met de eer te gaan strijken.

Twan Gervink en Stijn Egberink (vorig jaar ook al de beste e-sporter) wonnen met 5-4.

De buitenfinale kende een gelijke stand om de eerste plaats. Twan en Stijn waren hier samen met Thijs Kalter en Siem Weggen de besten.

Er hoefde geen kruisfinale te worden gespeeld.
Voor Twan en Stijn ligt er al een ticket klaar voor de landelijke finale op de Playstation.

Thijs en Siem mogen Sportclub Overdinkel vertegenwoordigen bij de behendigheidsspelen.
Sportclub Overdinkel wenst Twan, Stijn, Thijs en Siem veel succes op 6 Juli te Utrecht.