De bal rolt weer en daar zijn wij bij Sportclub Overdinkel weer enorm blij mee…Zo ook bij 1 van onze zusterverenigingen KVV Losser.

Even leek het erop dat het inmiddels traditionele ‘Regiotoernooi’ van KVV Losser dit jaar geen doorgang kon hebben door alle Corona-perikelen. Echter ziet KVV Losser in de huidige Corona-protocollen voldoende aanleiding om het toernooi op 21 en 23 augustus door te laten gaan. We zijn blij dat het eerste elftal van Sportclub Overdinkel ook dit jaar weer van de partij mag zijn op het Regiotoernooi van KVV Losser.

Helaas kan dit momenteel echter niet op de manier zoals we afgelopen jaren gewend zijn van KVV Losser: Een toernooi tussen clubs uit de regio, waarbij ook in grote getale toeschouwers (>250) aanwezig zijn op sportpark Brilmansdennen.

De uitgebreide uitdagingen zoals deze staan beschreven in het Corona-protocol van de KNVB (https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/bestuurders) heeft KVV Losser doen besluiten om, met pijn in hun hart, dit jaar geen toeschouwers toe te laten tijdens het Regiotoernooi.

Op deze wijze doet KVV Losser recht aan de doelstelling van dit toernooi, namelijk het mogelijk maken voor trainers om veel selectiespelers in korte periode te zien voetballen, zonder het risico te lopen zich niet aan de voorwaarden te houden zoals deze in het protocol worden beschreven.

Maar leden Sportclub Overdinkel, niet getreurd. Tegelijkertijd zal er zondag op ons eigen Sportpark het onderling toernooi plaatsvinden voor alle andere elftallen van Sportclub Overdinkel. Hier zullen natuurlijk ook de RIVM regels gelden.

We hopen dat we de leden van Sportclub Overdinkel daar te mogen begroeten als toeschouwers bij ons onderling toernooi.