Vanaf dinsdag 29 september, gelden er weer extra beperkingen, waar wij ons bij Sportclub Overdinkel ook aan gaan houden.

Concreet betekent dit in ieder geval tot 20 oktober bij ons op het park:

• Geen toeschouwers bij trainingen en wedstrijden. Ouders en andere belangstellenden moeten we helaas vragen voorlopig niet naar ons complex te komen.
  • Trainers, teammanagers, grens/scheidsrechters en spelers zijn natuurlijk welkom.
  • Kaderleden, bestuurders en toezichthouders in functie zijn welkom, maar alleen bij noodzaak.
  • Ieder elftal zal een Coronatoezichthouder toekennen. Deze zal onder de teambegeleiding vallen. De toezichthouder zal tijdens de wedstrijd/training toezicht houden op alle coronamaatregelingen.
  • Chauffeurs van uit-teams ziet de KNVB als teambegeleiding en mogen dus het terrein op.
  • Chauffeurs voor uit-teams van Sportclub Overdinkel adviseert het bestuur maximaal 5 auto’s bij een uitwedstrijd voor groot veld en maximaal 4 auto’s bij een uitwedstrijd voor klein veld.
  • De kantine en het terras zijn gesloten. Kleedkamers en toiletten zullen wel open zijn.
  • Wedstrijdbesprekingen graag op het veld houden.

Voor iedereen die ons sportpark opkomt om te trainen of te voetballen vragen we:

• Houd 1,5 meter afstand als je niet aan het sporten bent. Dit geldt zowel binnen (kleedkamers) als buiten.
  • Desinfecteer je handen zodra je het terrein op komt lopen, desinfectie zal bij de ingang klaarstaan.
  • Ben je klaar met trainen of met je wedstrijd: blijf niet hangen, ga direct naar huis.
  • Waar mogelijk voor zowel training, thuis en uitwedstrijden zoveel mogelijk thuis omkleden.
  • Douchen op ons complex is mogelijk maar thuis is wenselijk.
  • Stap je voor een uitwedstrijd bij iemand in de auto die niet bij jou in huis woont: mondkapje op.
  • Mocht je als ouder dit liever niet willen en je kind liever zelf wegbrengen tijdens een uitwedstrijd kan dit ten alle tijden. Hier geldt dan wel het Kiss & Ride beleid.
  • Als je niet in orde bent, blijf thuis.
  • Als je getest bent en besmet blijkt, laat het ons het direct weten via je secretaris@sportcluboverdinkel.nl zodat we jouw teamgenoten kunnen informeren.

Enkele veel gestelde vragen:

• Zijn wedstrijden en toernooien  toegestaan?
    Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.
  • Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
    Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.
  • Waarom is publiek niet meer toegestaan?
    De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.
  • Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
    Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.
  • Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?
    Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.
  • Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?
    De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.
  • Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?|
    Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
  • Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?
    Het is aan de KNVB om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.
  • Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
    Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  • Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd(en). Ben ik dan een toeschouwer?
    Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Chauffeurs voor uit-teams van Sportclub Overdinkel adviseert het bestuur maximaal 5 auto’s bij een uitwedstrijd voor groot veld en maximaal 4 auto’s bij een uitwedstrijd voor klein veld.
  • Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
    Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.