Vooraankondiging:

Zoals velen weten zijn er veel problemen omtrent de staat van de velden van Sportclub Overdinkel. Helaas hebben wij al verscheidende thuiswedstrijden van de jeugd en senioren moeten afgelasten vanwege de slechte staat van de velden. Waar vroeger na veel regen de velden snel herstelden blijft het nu lang drassig en zijn de velden onbespeelbaar.

De consul, in dienst van de KNVB moet het verantwoord vinden om er op te laten voetballen.

Zoals de meesten wel weten zijn de kantine en de kleedkamers eigendom van Sportclub Overdinkel maar de velden zijn nog eigendom van de Gemeente Losser. De Gemeente Losser is dus verantwoordelijk voor de staat van de sportvelden.

Als huurder zijn wij afgelopen januari in gesprek gegaan met de Gemeente Losser inzake de staat van de velden en wij zijn met elkaar tot de conclusie gekomen dat dit opgelost moet worden. Er zal hier een plan van aanpak voor worden gemaakt want dit behelst wel wat.

Alle 3 speelvelden zullen spreekwoordelijk op de kop moeten vanwege het vervangen van de huidige drainagesystemen. Wanneer de Gemeente Losser start met de renovatie van de velden is nog niet bekend, zodra wij daar van op de hoogte worden gesteld zullen wij onze leden informeren. Wel zal Sportclub Overdinkel aan de Gemeente z.s.m. moeten aangeven welk veld als eerste in aanmerking komt voor renovatie. Dit aangezien de gemeente maar 1 veld per jaar kan renoveren.

In het overleg heeft de gemeente gevraagd hoe wij tegenover een kunstgrasveld staan. Dit ook i.v.m. de eventuele keuze welk veld er als eerst gerenoveerd moet worden. Mochten wij hier positief tegenover staan zal het renoveren van het desbetreffende veld wat in aanmerking zou komen voor kunstgras namelijk zinloos zijn. Wij als hoofdbestuur hebben aangegeven dat wij de haalbaarheid uit gaan zoeken en dit voor te leggen aan onze leden.

We zullen als Sportclub Overdinkel enkele belangrijke beslissingen moeten nemen. Beslissingen die invloed kunnen hebben op de toekomst van Sportclub Overdinkel.

Het bestuur hoopt dat vele leden gehoor gaan geven op deze uitnodiging en wij hun mogen verwelkomen op maandag 20 April.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Sportclub Overdinkel.