Tulpweek al jaren succesnummer.

Afgelopen 2 en 3 mei stond de Tulpweek weer op het programma bij Sportclub Overdinkel. Traditiegetrouw kun je wel stellen, want deze editie was alweer de 39e jaargang. Iets dat dus 39 jaar geleden is ontstaan en nu nog steeds in al haar glorie plaatsvindt in de meivakantie, moet wel een succesnummer zijn.

Zo ook deze jaargang. Op woensdagavond was de organisatie al druk bezig met de voorbereidingen van de komende 2 dagen vol met sport en spel. En donderdagochtend waren er al vrijwilligers voor dag en dauw op het sportpark te vinden, zodat er om 10:00 uur afgetrapt kon worden met het programma.

Na binnenkomst en onder het genot van een kop koffie en een krentenwegge werden de vrijwilligers wegwijs gemaakt in het programma van de donderdag. Er stond een 4 tegen 4 toernooi op de agenda in twee leeftijdscategorieën, waarbij continu korte partijvormen in verschillende samenstellingen worden afgewerkt. Hierdoor kan er na 2 uur 4-4 een individuele winnaar worden aangewezen. Bij de groep onder 11 jaar was Ron Melenhorst de winnaar en Menno Mekkelholt nummer 2. Bij de leeftijd onder 15 won Joey Kruishaar, gevolgd door Luuk Huiskes.

Terwijl de ene groep bezig was met 4 tegen 4 vermaakte de andere club zich met het voetbaldorp. Hier vormden Snookervoetbal, Basketschieten, voetbal 4 op een rij, en een mega dartbord van 8 meter hoog het decor. Daarnaast waren de voorrondes van de penaltybokaal ook als onderdeel opgenomen in het programma van het voetbaldorp. Alle voetbal skills moesten dus aangewend worden om met je team een gooi te doen naar de eerste plaats. Iedereen was zeer te spreken over de spelonderdelen en ook hier gold de olympische gedachte van “meedoen is belangrijker dan winnen”.

Ook de jongste deelnemers werden onderworpen aan een heus voetbaldorp, met voetgolf, opblaasboarding, en lijnvoetbal als onderdelen. En uiteraard werd ook hier gestreden om finaleplaatsen bij het penaltyschieten op dag 2. Nadat het ochtendprogramma erop zat, konden de jongste kinderen zich vermaken op de kermis, met luchtkussens, kop van jut, ring gooien en nog veel meer. Met in de ene hand een grote suikerspin en in de andere een bal voor het blikgooien werd ook hier met volle teugen genoten.

De vrijdag stond in het teken van de meerkamp. Gelijkwaardige teams, met teamnamen uit de gehele Italiaanse Serie A, streden tegen elkaar opgezweept door enthousiaste groepsleiders, waarvan een enkeling het niet naliet om het goede voorbeeld te geven. De Buikschuifbaan was een groot succes evenals het eieren koppen. Ook drie grote stormbanen ontbraken niet op het sportpark dat omgetoverd leek op een groot amusementspark. Nieuw dit jaar waren de zeephelling en het katapult schieten.

Als afsluiting voor de deelnemers was er dan de strijd om de grote wisselbekers voor het penaltyschieten. De PLUS Bellers bokaal werd gewonnen door Siem Wolkotte, de Henri Hassing bokaal werd een prooi voor Dyano Nordkamp en de winnares van de Gerrie Notkampbeker is Mirthe Krikke geworden. Hieronder nog even de uitslag van de penaltyfinales:

  JO-9, JO-8 en JO-7   JO-11
1e Dyano Nordkamp 1e Ron Melenhorst
2e Ricardo Visser 2e Roan Wolters
3e Daan Meulenkamp 3e Menno Mekkelholt
  MO-13   JO-13, JO-15
1e Mirthe Krikke 1e Siem Wolkotte
2e Ivy de la Hoz 2e Quin Veldscholte
3e Franciska Sjeel 3e Stijn Egberink
  Esmee van Huizen    

Wat restte was een afsluitende barbecue met bijbehorend drankje om de Tulpweek te evalueren. Via deze weg willen wel als organisatie dan ook alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en vrije tijd. En daarnaast ook een speciaal bedankje aan onze sponsoren, Etos, Plus Bellers, TReNT Glasvezel, Opperman Catering, Paraat supermarkt en FC Twente “scoren in de wijk”.

Voor foto’s van dit spectaculaire gebeuren verwijs ik jullie 
naar het tabblad Foto’s op onze website.