Sportclub Overdinkel en Hockeyclub Losser slaan de handen ineen

Het hing al een tijdje in de lucht en er werd al druk gespeculeerd maar uiteindelijk is de kogel door de kerk. Er gaat hockey gespeeld worden in Overdinkel. Voetbalvereniging Sportclub Overdinkel en Hockeyclub Losser gaan samenwerken. Een fantastische ontwikkeling voor Sportclub Overdinkel en Hockeyclub Losser. Dat beamen ook voorzitters Marco Hagmolen van Sportclub Overdinkel en Marco Elferink van Hockeyclub Losser . Beiden zijn tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen.

Sportclub Overdinkel is ontstaan in 2004 uit een fusie tussen de voetbalverenigingen OSV’31 en ASVO. Hockey Club Losser is opgericht in februari 2015 door Ward Zwiers, Ivo Zwiers en Gerard Olde Boerrigter. Vervolgens is door de inspanning van de families Zwiers en Olde Boerrigter samen met zeer gemotiveerde leden, vrijwilligers, ouders en sponsoren een goed georganiseerde hockeyclub opgezet waarbij plezier en respect voor elkaar zeer belangrijke pijlers zijn. Langzamerhand is de club uitgebreid en professioneler gemaakt. Wat vooral nog restte was de beschikbaarheid over een eigen veld zodat er competitie gespeeld kan worden. Door zowel maatschappelijke als demografische ontwikkelingen is Sportclub Overdinkel geconfronteerd met een afname van met name seniorenelftallen. Consequentie daarvan is dat Sportclub Overdinkel een veld en een kleedkamer vrij heeft weten te plannen om de komst van Hockeyclub Losser te bewerkstelligen. Toen de problematiek van de Hockeyclub in de media kwam heeft het bestuur van Sportclub Overdinkel dan ook meteen gehandeld en contact gezocht met het bestuur van Hockeyclub Losser. Voorzitter Marco Hagmolen: “We dachten onmiddellijk in kansen, mogelijkheden en synergie. Daarnaast vonden wij dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moesten nemen en dat je 120 leden niet in de kou kunt laten staan en zij de mogelijkheid geboden moest worden om te kunnen hockeyen. De gesprekken met Hockeyclub Losser zijn altijd in een positieve en constructieve sfeer verlopen. Natuurlijk gaat zo’n proces met de mate der geleidelijkheid en moet dit nader besproken worden met diverse betrokkenen, zoals leden, sponsoren en sympathisanten. Maar waar een wil is, is een weg en kunnen we nu daadwerkelijk overgaan tot de realisatie en organisatie.

Beide voorzitters hebben de tijd genomen goed te communiceren met hun achterban. Sport is belangrijk voor de ontwikkeling van de mens, of het nu voetbal, tennis of hockey betreft. Een Ieder moet dat doen waar een ieder zich het beste bij voelt en het is aan ons om hen in de gelegenheid te brengen om dit te realiseren.

Het kunnen spelen in competitieverband is essentieel voor het voortbestaan van de Hockeyclub. Hockeyclub Losser is dan ook uitermate verheugd met de zeer positieve en constructieve houding van Sportclub Overdinkel en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.

Beide Voorzitters spreken de hoop uit op een vruchtbare samenwerking